5. октобар - Kако је отишао Милошевић

Кроз хронологију догађаја, емисија „5. октобар - Како је отишао Милошевић“, доноси аутентичну причу о слому десетогодишњег режима, који се одиграо у једном дану.

О екстремним наређењима која су издата, плану ДОС-а, народу и слому институција, говоре Горан Радосављевић Гури, Бранко Крга, Небојша Човић, Војислав Коштуница, Веља Илић, Борис Тадић, Зоран Живковић, Бранислав Ивковић, Драган Хаџи Антић, Ивица Дачић....

У емисији су коришћени и архивски записи Зорана Ђинђића, Бошка Бухе, Небојше Павковића и Милорада Улемека Легије.

Временска дистанца доноси нови угао гледања на догађај који је променио историју Србије. Документарни филм „5. октобар - Како је отишао Милошевић" снимљен је и емитован 2005. године.

Транскрипт (pdf формат)

5. октобар - Kако је отишао Милошевић
број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 30. сеп 2010, 04:01) - Igor [нерегистровани]

USTANAK

Nikog ovaj film ne ostavlja ravnodusnim. Meni uvek zaigra srce kad vidim kadrove kako je narod sam tog jutra u Beogradu, bez bilo cije kontrole, kao pusten sa lanca da se obracuna na licnom nivou sa bandom koju je vodio Milosevic. Heroji Ustanka, HVALA VAM NA SLOBODI!

Мерила времена Мерила времена

Аутор:
Слађана Зарић

Серијал документарних емисија „Мерила времена“ обухвата филмове о људима и догађајима који су обележили деценије које су за нама. [ детаљније ]