Песма Евровизије 2014.

Прво полуфинале.

Захваљујући победи песме "Only teardrops" (Само сузе) у интерпретацији Емели де Форест, прошлогодишње представнице Данске, овогодишње 59. такмичење за Песму Евровизије биће одржано у Копенхагену, од 6. до 10. маја. Преноси полуфинала су у уторак 6. маја и у четвртак 8. маја, а великог финала у суботу 10. маја - све са почетком у 21 час на Првом програму РТС-а и на РТС HD програму.  

Познато је да ове године Србија не учествује на Песми Евровизије из финансијских разлога, али ће љубитељи једне од највећих музичких и медијских манифестација у Европи, захваљујући преносима на РТС-у моћи да уживају у песмама 37 представника.

У првом полуфиналу учествују: Албанија, Јерменија, Азербејџан, Белгија, Естонија, Мађарска, Исланд, Летонија, Молдавија, Црна Гора, Португалија, Русија, Сан Марино, Шведска, Холандија, Украјина.

Земље које се такмиче у другом полуфиналу су: Аустрија, Белорусија, Македонија, Финска, Грузија, Грчка, Ирска, Израел, Литванија, Малта, Норвешка, Пољска, Румунија, Словенија, Швајцарска.

У великом финалу такмиче се најуспешнији полуфиналисти, велика петорка - Француска, Немачка, Италија, Шпанија, Велика Британија, као и земља домаћин - Данска.

Песма Евровизије 2014. године поново ће имати три водитеља. То су Лисе Рене - водитељка са искуством у великим музичким шоу програмима, Николај Копел - познати дански пијаниста и Пилов Асбек - популарни дански глумац.

Све преносе из београдског студија коментарисаће Силвана Грујић - уредник у Музичкој редакцији РТС-а.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 06. мај 2014, 19:16) - anonymous [нерегистровани]

Sergej

Svakako nemamo nista protiv njihovog predstavnika. :)

(уторак, 06. мај 2014, 16:38) - anonymous [нерегистровани]

Eurovision 2014

Ako se ne varam predstavnika Crne Gore prate 3 prateca vokala iz Srbije i balerina na klizajkama iz nase zemlje.

(уторак, 06. мај 2014, 13:31) - anonymous [нерегистровани]

Pa??

Ne moras da gledas, niko te ne tera!!!!

(уторак, 06. мај 2014, 13:09) - Maja [нерегистровани]

Crna Gora

da pobijedi

(уторак, 06. мај 2014, 12:50) - Milos [нерегистровани]

Uzivanje?

Kakvo bre uzivanje kad Srbija ne ucestvuje!