Источно од Дњепра

Да ли је у Украјини већ почео грађански рат?

Украјинска криза која је отпочела јесенас демонстрацијама на Мајдану улази у фазу када је питање да ли је уопште могуће спречити грађански рат. После драматичних догађаја овог викенда у области Доњецка, званични Кијев је грађане Украјине који су учестововали у проруским протестима на Истоку земље назвао терористима а председник Русије Владимир Путин је свом америчком колеги Бараку Обами поручио да употреби све своје капацитете да спречи крвопролиће.

Који су даљи кораци власти у Кијеву, како ће се понашати Москва и како ће Вашингтон да одговори на позив председника Путина? И најважније, да ли има шансе да се избегне грађански рат?

Гости емисије Око: Душан Пророковић, директор Центра за стратешке алтернативе, Мирослав Лазански, војнополитички коментатор „Политике" и Андреј Ивањи, уредник спољнополитичке рубрике „Времена".

Аутор емисије: Горислав Папић

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 15. апр 2014, 17:55) - Jaki [нерегистровани]

Realnost !?!

Po svemu gledano, zbog neke ravnoteze prema agresivnom zapadu, bilo bi realno da Dnjepar bude granica. Oni zapadno od Dnjeprpra slobodno nek pripadnu EU, ako to zele, a Istocno od Dnjepra Rusiji? Zapad je zapoceo raspad Ukrajine, kao i mnogih drugih zemalja, pa, pa kad bi njihove namjere bile jednakih standarda, onda ne bi huskali narod u rat, vec bi im pustili da se razdjele na miran nacin? Buduci da rade suprotno, neminovno izazivaju krvoprolice i odgovorni su za sve sto se desava !!!

(уторак, 15. апр 2014, 15:02) - Dobrachina [нерегистровани]

istina

Zar nismo do sada shvatili da ovaj rat na emociji jos traje od vremena drugog svetskog rata. Sta mislite zasto se Jugoslavija rasturila? Rusi pripadaju sa rusima.
I samo tako mir ce doci.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]