Реч на реч: економска дебата

У другој дебати парламентарних листа на РТС-у разговара се о привреди, смањењу незапослености и јавном дугу.

Овде можете погледати краћу, текстуалну, верзију емисије Реч на реч

Може ли Србија да повећа раст индустрије и пољопривреде и да смањи број незапослених и где ће наћи новац да то финансира?

То су три теме у другој дебати Реч на реч о којима ће се изјашњавати представници седам листа парламентарних странака, али и грађани Лесковца, Чачка и Новог Сада.

Представници странака су: Божидар Ђелић испред изборне листе "Избор за бољи живот – Борис Тадић", Иван Нинић испред изборне листе "Српска радикална странка – Др Војислав Шешељ", Влајко Сенић испред изборне листе "Уједињени региони Србије – Млађан Динкић", Иван Андрић испред изборне листе "Чедомир Јовановић – Преокрет", Јоргованка Табаковић испред изборне листе "Покренимо Србију – Томислав Николић",  Ненад Поповић испред изборне листе "Демократска странка Србије – Војислав Коштуница" и Душан Бајатовић испред изборне листе "Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Партија уједињених пензионера Србије, Јединствена Србија".

Правила су иста као и у првој дебати. Сви учесници одговарају по један минут, а толико имају и за реаговање и за закључак. Нема упадања у реч нити прекидања саговорника, а пре емисије распоред обраћања одлучује се жребом.

Дебату Реч на Реч заједно организују: РТС, ЦЕСИД, ОЕБС и Национални демократски институт (НДИ). Користе се истраживања агенције "Ипсос" и Међународног републиканског института (ИРИ).

Модератор дебате је Зоран Станојевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Реч на реч Реч на реч

Аутор:
Зоран Станојевић

Емисија “Реч на реч” први пут је емитована 2012. године, у време тадашњих парламентарних избора. Дебате су омогућиле политичким представницима (учесницима) представљање својих политичких позиција јавности, а гласачима да прикупе све информације које су им биле потребне за формирање коначног избора, али и да позову јавне функционере на одговорност. Од тада, ова емисија се наметнула као поуздана платформа за разматрање проблема који су се показали као најважнији у датим моментима. [ детаљније ]