број коментара 12 Пошаљи коментар
(уторак, 12. јан 2016, 14:09)
историчар [нерегистровани]

Генерал, а не пуковник

Драгољуб Михаиловић је у својој војној каријери напредовао до чина армијског генерала, у који је унапређен лета 1942. године од стране легитимне владе по свим војним законима Краљевине Југославије. Тако да уз име Драгољуба Михаиловића може да стоји само чин (армијског) генерала, а не пуковника у овом датом периоду.

(среда, 13. јан 2016, 22:46)
Veljko Živković [нерегистровани]

Veljonius992

Филм Радоша Бајића „За Краља и отаџбину“ прати судбину Милисава Јањића који је био посилни Генерала Боривоја Мирковића који се борио у Другом светском рату. Ја једва чекам да гледам филм Радоша Бајића „За Краља и отаџбину“ који је и режирао!

(четвртак, 14. јан 2016, 12:00)
Slavko [нерегистровани]

Partizanska eskadrila

i mlaćenje prazne slame.
Pstoji li osim partizana i četnika neko ko je bio zdrav.

(четвртак, 14. јан 2016, 17:54)
anonymous [нерегистровани]

re : general a ne pukovnik

sve jedno sta je bio, zna se ko je on bio. Bez obzira sto Rados Bajic ima cilj da na neki nacin pomiri partizane i cetnike, ja licno mislim da bi ta tema trebala jednom zauvek da se ostavo po strani jer danas nama ne trebaju ni partizani ni cetnici nego radnici. Mislim da imamo vaznije teme od tih i da istorija ne bi trebala da se stalno menja. 

(четвртак, 14. јан 2016, 18:19)
anonymous Moma Dr Alatnicarskih nauka [нерегистровани]

Film je dobar,ali

Ovaj film,kao film, u tehnickom,dramskom i glumackom smislu je odlican,ali u istorijskom smislu sadrzi obmanu o borbi cetnika protiv okupatora,od 1941-1944godine i mislim da je, strucno odlican, gospodin Rados Bajic zloupotrebio rezultate svog zavidnog rada na dosadasnjim TV serijama.Vrlo sam radoznao, zbog cega i sta ga je privuklo,takvom delu.Pored toga, ovo je definitivan razlaz drzave sa istinskom borbom i istinskima borcima protiv fasizma.Film treba prikazivati,ali ga ne treba reglamirati na los nacin.

(четвртак, 14. јан 2016, 22:26)
Dragan [нерегистровани]

Molba

Postovani, hoce li biti repriza filma za kralja i otadzbinu.

(четвртак, 14. јан 2016, 23:20)
anonymous [нерегистровани]

Potpuno si upravu!

Da, potpisujem sve sto si napisao. Rados je pravi majstor i rezije i scene i sveg ostalog (i manipulacije, nazalost!) i kad ne bih znao istorijska fakta, dao bih cistu desetku ovom filmu!

(четвртак, 14. јан 2016, 23:36)
Jasna [нерегистровани]

Film

Zasto film nije vise prikazivao sadasnjost? Bolje bi bilo da je film nosila " Nedina unuka" i da se kroz odnos ostareli Janjic - "nedina unuka" sto-sta razjasnilo. Bolje da se Bajic toga drzao! Kako se zove ova glumica "Nedina unuka"?

(петак, 15. јан 2016, 12:03)
павловић [нерегистровани]

похвала

Хвала вам на приказивању истине о Равногорском покрету, о нашим "губитницима". Њихова трагика је неизмерна, баш колика је била и њихова љубав према Србији. Историја је чудесна, а године нуде другачије перспективе: хвала вам што је филм успео да покаже ко су били прави победници. Радоше Бајићу, заслужили сте да, уз Дражино, стоји и ваше име - у оној Његошевој - "Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити!"

(недеља, 17. јан 2016, 00:53)
Srle [нерегистровани]

Film

Slazem se sa Jasnom- zove se Ivana Adzic, vidi gore u tekstu! Bas je lepa! Jel glumila jos negde- u nekoj seriji, filmu?

(субота, 23. јан 2016, 09:41)
anonymous [нерегистровани]

Za kralja i otadzbinu

Oce biti repriza

(недеља, 03. апр 2016, 00:59)
Србољуб [нерегистровани]

Србољуб

Свака част Радоше све ми је слично причао мој деда како је некада стварно било,баш ми је драго да си снимио овај филм требало би још филмова да се направе на ову тему о Србству и нашем Србском јадном народу што је пропатио кроз прошли век.Треба да се направи филм у детаљима да наша деца знају ко им је непријатељ и да се имена република, непријатељског народа детаљно нагласи и чешће понавља да деца не забораве..моје мишљење је да неби било лоше да се сними филм Јасеновац али детаљно да се све прикаже како је било а не само површински ...поздрав