Читај ми!

U javna preduzeća preko konkursa

Rukovodstva u javnim preduzećima ubuduće će se birati putem javnih konkursa, odlučila Vlada Srbije. Usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, kojima je predviđeno ukidanje blanko ostavki.

Vlada Srbije donela je odluku kojom će naložiti ministarstvima da se u javnim preduzećima, koja su u njihovom resoru, rukovodstva biraju na osnovu javnih konkursa.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je da je ta mera preduzeta u cilju depolitizacije javnih preduzeća.

Očekuje se, istakao je Mihajlović, da će to omogućiti da na rukovodeća mesta dođu stručni ljudi, koji će unaprediti poslovanje javnog sektora.

Mihajlović je rekao i da Vlada nije odredila rok u kojem bi ti konkursi morali da budu raspisani.

Takođe, Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, kojima je predviđeno ukidanje blanko ostavki.

Ukidanje blanko ostavki znači da redosled odbornika u lokalnim samoupravama određuje izborna lista, precizirao je Mihajlović.

On je napomenuo da Predlog izmena zakona sadrži rešenja koja su identična rešenjima iz Zakona o parlamentarnim izborima.

Vlada je odlučila i da Direkcija za robne rezerve otkupi 100.000 tona merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda po 20 dinara za kilogram. Mihajlović je naglasio da će Direkcija pšenicu plaćati u roku od 15 dana od dana dostavljanja dokumentacije.

Mihajlović je dodao da je Vlada usvojila i Predlog zakona o patentima, Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o osnivanju međunarodne antikorupcijske akademije, kao i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Srbije i Urugvaja o ukidanju viza.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво