Šutanovac u Briselu

Ministar odbrane Dragan Šutanovac učestvuje na okruglom stolu "Stanje Evrope – teška pitanja za Evropsku uniju", koja se održava u Briselu. Srbija poručila da je put ka EU put bez alternative, kaže ministar odbrane.

Srbija želi da pristupi bezbednosnoj politici koju vodi EU i da učestvuje u njenim mirovnim misijama, poručio ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji u Briselu učestvuje na okruglom stolu Stanje Evrope - teška pitanja za Evropsku uniju.

"To je put u kome su sve zemlje članice Partnerstva za mir i zemlje koje žele da postanu članice EU", rekao je Šutanovac.

Ministar je istakao da Srbija na taj način može da ostvari koristi, ne samo u oblasti odbrane, nego i za dalje približavanje EU.

Šutanovac kaže da je Srbija prenela da put ka Evropskoj uniji za nju nema alternativu.

"Sama činjenica da je na skup pozvana, iz cele Jugoistočne Evrope, samo Srbija, govori da među učesnicima skupa u Briselu postoji veliko interesovanje za proces evrointegracija", kaže ministar odbrane.

Šutanovac se u Briselu sastao i sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompajom, a u Evropskom parlamentu je razgovarao sa članovima "Grupe prijateljstva sa Srbijom".

Drugog dana boravka u Briselu, Šutanovac će razgovarati sa predsedavajućim Vojnog komiteta EU generalom Hakanom Surenom i sa jednim brojem ambasadora evropskih zemalja pri NATO-u.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво