Читај ми!

Poslanici završili načelnu raspravu o setu pravosudnih zakona, nastavak sednice u utorak

Poslanici Skupštine Srbije završili su načelnu raspravu o 32 tačke dnevnog reda, među kojima je set pravosudnih zakona. Nastavak sednice u utorak, 7. februara.

Ministarka pravde Maja Popović juče je, govoreći o setu prvosudnih zakona, navela da su izmene koje je predložila Vlada u skladu sa referendumom o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, i uslov su za dalju reformu pravosudnog sistema i unapređenje vladavine prava.

Ministarstvo je odmah posle proglašenja akta za promenu Ustava započelo proces potrebnim izmenama, jer one treba da budu usvojene u roku od godinu dana, naglasila je Popovićeva i podsetila da je o predloženim izmenama pribavljeno je i pozitivno mišljenje Venecijanske komisije, kao najmerodavnijeg tela u toj oblasti.

Na dnevnom redu su 32 tačke dnevnog reda, a pored pet pravosudnih zakona, tu su i izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, izmene Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, izmene Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.

Pred poslanicima su i izmene Zakona o Ustavnom sudu, izmene Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije, izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Pored toga, poslanici će raspravljati i o davanju garancije države za kredite Javnog preduzeća "Srbijagas" i regulisanju obaveza Srbije prema MMF-u.

Na dnevnom redu je i više međunarodnih sporazuma, kao i izbor stalnog sastava Republičke izborne komisije.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво