Читај ми!

Pantićev sin Predrag: Otac je dobro i zdravo, ne žali se na tretman

Bivši policajac Dejan Pantić, koji je 10. decembra uhapšen na Jarinju, stigao je kući u Kosovsku Mitrovicu. Njegovo zdravstveno stanje je dobro, srećan je što je kod kuće, kaže njegov sin Predrag i dodaje da se ne žali na tretman koji je imao.

Dejan Pantić je kući dovezen vozilom Euleksa i u pratnji kosovske policije, javlja izveštač RTS-a. Prema rečima njegovog sina, on nije bio prevezen najpre u KBC u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, jer je njegovo zdravstveno stanje vrlo dobro. Predrag Pantić je izjavio da su policajci u pratnji bili korektni i vrlo profesionalni.

Predrag Pantić je u razgovoru za RTS rekao da je njegov otac kod kuće, da je dobro i zdravo.

"Ne žali se ni na kakve tegobe. Uznemiren jeste, uzbuđen, srećan, ali ne žali se ni na kakve tegobe. Zdravstveno stanje mu je dobro", rekao je sin Dejana Pantića.

Dodaje da se njegov otac ne žali na tretman koji je imao.

"Kaže, ne može da se žali na ljude tamo, na tretman i uslove. Prvih par dana da, ali posle toga, ono što smo i mi dobili kao informacije, kako su nam rekli, tako je i bilo", kaže Predrag.

Dodaje da je osećaj, nakon što je njegov otac ponovo kod kuće, neverovatan.

"Uzbuđeni smo jako, znamo da nije ovo njegovo konačno oslobađanje i rešenje, ali je veliki korak za nas što je došao kući. Sada smo zajedno ja, on i majka. Čekamo šta će se dalje dešavati, ali će nam biti mnogo lakše jer smo zajedno", kaže Pantić i dodaje: "Ne znam da li sanjam, da li je istina".

Pantići se nadaju da je ovo početak kraja agonije kroz koju njihova porodica prolazi već 19 dana.

"Nadamo se da će sve ostalo da se reši, da će ovaj narod da krene normalno da živi, da će da se normalizuje situacija, da sve bude u redu", kaže Predrag.

Zahvalio je ljudima na barikadama i svima koji su doprineli da njegov otac dođe kući.

"Ne znamo šta bi bilo bez njih. Čekamo dalje reakcije i dalja postupanja prema njemu", kaže Predrag Pantić.

Kosovska policija je 10. decembra na Jarinju u prepodnevnim časovima uhapsila bivšeg policajca Dejana Pantića, koji se sa suprugom vraćao iz Raške.

Ni porodica ni advokat nisu znali gde se nalazi Dejan, inače težak srčani bolesnik, koji je nekoliko dana bio bez lekova.

Advokat Ljubomir Pantović, branilac Dejana Pantića, preneo je da je dobio rešenje o zameni mere sudskog za kućni pritvor i da će njegov branjenik biti pod tom merom do 9. januara, kada će sudija ponovo odlučivati o daljoj meri.

Pantićev sin Predrag potvrdio je nakon toga da je na žalbu koju su uložili stiglo zvanično rešenje o kućnom pritvoru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras, tokom sastanka sa Srbima u Raški, da je Pantić stigao kući u Kosovsku Mitrovicu.

Zbog njegovog hapšenja, Srbi sa severa KiM su se okupili i postavili barikade, pošto ne žele da dozvole da Pantić bude prebačen u Prištinu.

Sudija Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je 12. decembra Dejanu Pantiću meru sudskog pritvora u trajanju od 30 dana.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво