Читај ми!

Srpska lista i Petković: Podrška stavu predsednika Vučića

Srpska lista saopštva da pruža punu podršku i podržava svaku izgovorenu reč predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako se navodi, na najbolji način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice prema našem narodu na Kosovu i Metohiji i prema državi Srbiji. Podršku predsedniku dali su i ministri odbrane i unutrašnjih poslova, kao i direktor Kancelarije za KiM.

"Oni isti kojima su puna usta vladavine prava i poštovanja zakona danas su pokazali najveći mogući stepen licemerja i nespremnosti da stvari nazovu pravim imenom, samo zato što diktator i ekstremista Aljbin Kurti krši prava srpskog naroda", navodi Srpska lista. saopštenju.

U saopštenju ističu da evropski lideri svojim ćutanjem nastavljaju praksu odobravanja etničkog progona srpskog naroda, a od danas su direktni saučesnici u nastojanju Aljbina Kurtija da obespravi i protera Srbe sa svojih vekovnih ognjišta.

"Srpski narod pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za istinu, pravdu i bolji život građana Srbije. U toj borbi predsedniče imate punu podršku Srba sa Kosova i Metohije, jer odavde nema nazad", navodi se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je da je najsramnija izjava Evropske unije do sada, a povodom imenovanja Nenada Rašića, dobila odgovor predsednika Vučića kakav zaslužuje.

"Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Njihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena! ", naveo je Petković na Tviteru.

Podršku predsedniku dali su i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Miloš Vučević i Bratislav Gašić.  

Ranije večeras, predsednik Vučić je izjavio da odluka privremenog premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU. 

 

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво