Читај ми!

Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti kraljice Elizabete

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti britanske kraljice Elizabete Druge.

"U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete Druge", naveo je predsednik Aleksandar Vučić.

Njeno Veličanstvo je, napisao je Vučić u telegramu, svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima.

"Kraljica Elizabeta Druga se sa svakim izazovom suočavala mudro, nenametljivo, ali odlučno, prevashodno vodeći računa o dobrobiti nacije, čime je stekla ogromnu naklonost kako svojih podanika, tako i brojnih poštovalaca širom sveta. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije", naveo je Vučić u telegramu.

Njen predani odnos prema dužnostima i brizi za naciju i državu, kao i posvećenost očuvanju najviših moralnih vrednosti i načela, dodao je Vučić, postao je sinonim za period vladavine kraljice Elizabete Druge, koja je tokom decenija neumorno i dosledno radila na tome da Ujedinjeno Kraljevstvo bude zemlja blagostanja za sve.

Ističe da je kraljica Elizabeta, bez obzira na brojne izazove i teškoće koje su obeležile decenije njene suverene vladavine, ispod spoljašnje krhkosti pokazivala snagu dostojnu najvećih vladara u istoriji.

"Još jednom izražavam duboko saučešće porodici Njenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, uveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam", navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво