Читај ми!

Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, situacija na KiM glavna tema

Predsednik Aleksandar Vučić predsedavao je hitnoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj se razgovaralo o poslednjim potezima Prištine i situaciji na Kosovu i Metohiji.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost počela je oko 10 časova u Palati "Srbija". Očekuje se da se, po završetku zasedanja, javnosti obrati neko od članova Saveta.

Zasedanju prisustvuju ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić. 

Predsednik Vučić zakazao je hitnu sednicu Saveta nakon što su prištinske vlasti juče ujutru počele da oduzimaju registarske tablice sa oznakama sa severa Kosova.

Tom merom vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju taksu.

Prevoz ljudi i robe potpuno je obustavljen i situacija je mirna iako su specijalne jedinice kosovske policije Rosu i dalje raspoređene na Jarinju i Brnjaku.

Meštane sa severa KiM ovakvi potezi su uznemirili, zbog čega su organizovali mirne proteste na Jarinju. Oni su tamo proveli noć i ne nameravaju da se raziđu dok Priština ne povuče nove mere.

Ovakve poteze Prištine predsednik Srbije juče je, tokom obraćanja javnosti, ocenio kao demonstraciju sile. Srbima na Kosovu i Metohiji poručio je da ne nasedaju na provokacije Prištine.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара