Читај ми!

Vlada usvojila odluku o broju studenata koji se finansiraju iz budžeta za narednu školsku godinu

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Akcioni plan za formiranje i održavanje obaveznih rezervi nafte i derivata nafte, s obzirom na to, da je kao članica energetske zajednice, Srbija preuzela obavezu da usaglasi svoje zakonodavstvo sa zahtevima direktiva Evropske unije koje se odnose na energetiku, čime će se omogućiti puno učešće zemalja Jugoistočne Evrope u unutrašnjem tržištu energije Evropske unije. Usvojena i odluka o broju studenata koji se finansiraju iz budžeta.

Akcioni plan treba da ukaže na dinamiku usklađivanja zakonodavstva, uspostavljanje mera koje treba preduzeti u hitnim slučajevima, pribavljanje i postepeno povećanje nivoa skladišnih kapaciteta za potrebe obaveznih rezervi do minimalnog nivoa utvrđenog pravnim tekovinama, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Na sednici su usvojene odluke o broju studenata za upis u prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, master akademskih studija, doktorskih akademskih studija i koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije za visokoškolske ustanove čiji je osnivač Republika Srbija u školskoj 2021/2022. godini.

Ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija je 18.083, dok je broj studenata koji će upisati prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija je 4.612.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво