Читај ми!

Rakić posetio napadnutu srpsku porodicu u Gojbulji

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Goran Rakić posetio je porodicu Đorđević u Gojbulji kod Vučitrna i preneo im podršku da ostanu da žive u svojoj kući i na svom imanju, nakon što je njene članove napao Albanac dok su obrađivali svoju njivu.

Albanac iz porodice Ademi napao je Lazara Đorđevića u selu Gojbulja, u opštini Vučitrn, dok je obrađivao njivu. 

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Goran Rakić posetio je porodicu Đorđević.

"Imajte moje uverenje da ću razgovarati s kim god bude bilo potrebno kako meštani Gojbulje u narednom periodu ne bi nailazili na probleme kao što je to bilo juče. Mi smo uvek slali i uvek ćemo slati poruku mira i zajedničkog suživota na ovim prostorima", istakao je Rakić.

"Želimo da i naša deca, ne samo u Gojbulji i Banjskoj već u svim mestima, bezbrižno odrastaju i žive mirno. Srpske porodice u ovakvim mestima moraju imati bolju zaštitu i za tako nešto ću se lično zalagati", kazao je Rakić u Gojbulji.

Osim sa porodicom Đorđević, razgovarao je i sa protom Simom Čumburovićem i ostalim meštanima.

Tokom posete selu Banjska, Rakić je u porti Crkve Svetog Nikole sa okupljenim meštanima osim o bezbednosnoj situaciji razgovarao i o tome na koji drugi način može da im pomogne i istakao da je Sprska pravoslavna crkva stub opstanka Srba i da će zajedničkim snagama, okupljeni oko crkve prevazići sve prepreke na putu opstanka i ostanka na Kosovu.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво