Читај ми!

Канцеларија за КиМ: У селу Гојбуље нападнут Лазар Ђорђевић док је обрађивао њиву

Албанац из породице Адеми без икаквог повода напао је Лазара Ђорђевића у селу Гојбуља, у општини Вучитрн, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Поводом тог случаја формиран је предмет, а обавештен је и КФОР.

Како се наводи, Лазар је са супругом и двоје мале деце која још нису ни пошла у школу физички нападнут док је обрађивао породичну њиву. Веће последице спречили су мештани који су притрчали породици Ђорђевић у помоћ и некако успели да одбране Лазара.

"Породица Адеми у овом крају добро је позната по свом инцидентном понашању и мештани се годинама на њих жале полицији, али безуспешно", указује се у саопштењу.

Додаје се да је две недеље пре напада, породица Ђорђевић пријавила полицији Адемија јер им је посекао засаде воћа. Изостала је санкција, али је Адеми данас напао Лазара пред децом и женом, због чега је приведен, саопштила је Канцеларија.

Поводом тог случаја формиран је предмет, а обавештен је и КФОР.

"Овде је без икакве сумње реч о етнички мотивисаном инциденту и Kанцеларија за Kосово и Метохију очекује да Албанац који годинама малтретира српске породице у Вучитрну буде најстроже санкционисан, а да се пријаве које Kосовској полицији упућују мештани српске националности најозбиљније схвате и правовремено процесуирају", истиче Канцеларија за КиМ.

Такође, упозорава да "политика толерисања инцидената, некажњивости и благих казни стимулативно делује на изгреднике, подједнако као и екстремистичке политичке поруке из Приштине које соколе овакве инциденте".

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво