Читај ми!

Vučić: Spremni smo za dijalog, ali nikada na ucene i pretnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, odgovarajući na pitanje novinara kakva je sudbina Vašingtonskog sporazuma posle izbora Aljbina Kurtija za predsednika vlade privremenih institucija u Prištini, da Srbija uvek poštuje potpisane sporazume i da je uvek spremna za dijalog ali ne i za ucene i pretnje.

Aleksandar Vučić je rekao da će Srbija sa uvek biti spremna za dijalog i kompromise, ali ne i za ucene i pretnje.

"Što se tiče Srbije, ona uvek poštuje potpisane sporazume, a ako neko kaže da ga ne interesuje Zajednica srpskih opština već da ga zanima zajednica opština između Rugove i Šare, onda je jasno da taj ne želi dijalog", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska gradilište na železničkoj stanici Zemun.

Predsednik Srbije je dodao i da je zadovoljan reakcijom EU na izjave Aljbina Kurtija o principima vođenja dijaloga sa Beogradom.

On je pri tom primetio i da je Unija morala da reaguje, jer u suprotnom, kako kaže, dijalog, ako Kurti zaista misli sve što je rekao, ne bi imao smisla,

"Čekaćemo još malo, da vidimo da li će čovek malo da se upodobi, da razume šta su obaveze Prištine. Ako to ne bude hteo, takođe, hvala. Mi ćemo biti spremni za dijalog, a on ako hoće - hoće, ako neće - ne mora", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je poručio da Priština svoje obaveze mora da ispuni.

"Bez ispunjenja obaveza, može samo da mašta o glupostima koje izgovara", rekao je Vučić.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво