Читај ми!

Sergej Lavrov u Beogradu, upaljena večna vatra na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boravi u poseti Srbiji. Predsednik Aleksandar Vučić i Sergej Lavrov su prisustvovali paljenju večne vatre i položili su vence na Spomen-groblje oslobodilaca Beograda.

Aleksandar Vučić i Sergej Lavrov su prisustvovali ceremoniji paljenja večne vatre i položili vence na Spomenik "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda.

Zatim su obišli Hram Svetog Save na Vračaru i položili cveće na grob blaženopočivšeg patrijarha srpskog gospodina Irineja.

Tom prilikom, ministar Lavrov pročitao je pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom završetka radova na Hramu.

Predsednik Srbije i šef ruske diplomatije razgovaraće u 16.30, u Vili "Mir", a nakon sastanka planirane su izjave za medije dvojice zvaničnika.

Tokom posete, Lavrov će se sastati i sa ministrom Nikolom Selakovićem, nakon kojeg će, kako je najavljeno, ministri potpisati Plan konsultacija između Ministarstva inostranih poslova Rusije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije za 2021–2022. godinu.

Selaković je, uoči susreta sa ruskim kolegom, rekao da je Rusija naš snažan politički i ekonomski partner i da će se razgovarati o energetici, železnici, vojnotehničkoj saradnji i svemu onome što su dodirne tačke dveju država.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи