Читај ми!

Селаковић: Хвала Русији што брани српске интересе

Министар спољних послова Никола Селаковић захвалио је Русији и руском министру иностраних послова Сергеју Лаврову на принципијелом ставу о питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на томе што у међународној политичкој арена увек дижу глас како би сачували интересе Србије.

Селаковић је на заједничкој конференцији за медије са Лавровoм, захвалио Русији и на томе што се у Савету безбедности Уједињених нација редовно подноси извештај о Kосову и Метохији, што се поштује Резолуција 1244 и што се чује извештај Унмика.

Шеф српске дипломатије истакао је да Русија брани српске интересе и у другим међународним и европским огранизацијама у којима је Србија чланица.

Нагласио је да је руска подршка од великог значаја за заштиту права српског народа на KиМ, имовине СПЦ, али и коришћења српског језика и ћириличног писма.

"У отвореном и садржајном разговору били смо у прилици да разменимо мишљења по питању важних међународних позиција, са којима делимо исто гледиште, као и да потпишемо План консултација између два министарства у предстојећем периоду", рекао је Селаковић.

Селаковић је истакао да је билатерална сарадња Србије и Русије на високом нивоу и да је велики број области у којима та сарадња постоји и која се развија, додајући да је посебно "погонско гориво" добила посетом руског председника Владимира Путина прошле године у јануару.

Нагласио је да су односи Србије и Русије пријатељски и истакао да ако су Спомен-гробље ослободилаца Београда и сва гробља црвеноармејаца и бораца симбол заједничке борбе против највећег зла – нацизма и фашизма, онда је, истиче Селаковић, Храм Светог Саве симбол данашњег пријатељства и братства, као и путоказ за сарадњу у будућности.

Руском колеги Лаврову, још једном је пожелео добродошлицу у Београд и поручио му је да се у Србији осећа као код своје куће.

"Овде сте увек добродошли", рекао је Селаковић Лаврову.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво