Predsedništvo SNS-a odlučuje s kim će formirati Vladu, Vučić danas saopštava ime mandatara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 20 časova u Palati "Srbija" kako bi saopštio ime mandatara za sastav nove vlade.

Predsednik Vučić javnosti će se obratiti nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, čiji je lider, na kojoj bi trebalo da bude dogovoreno sa kim će ta partija formirati  Vladu.

Na osnovu ustavnih ovlašćenja, predsednik Republike predložiće Narodnoj skupštini kandidata za predsednika Vlade, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izbornih lista koje su obezbedile ulazak u Skupštinu. 

Pre nekoliko dana, Vučić je najavio da će SNS-u, u vezi sa formiranjem Vlade, preporučiti značajnije promene nego što se očekuje.

Rekao je tada da "formiranje Vlade nije lako" jer u "njegovoj stranci postoje osobe koje misle da imaju zakupljenu ministarsku fotelju".

"U to veruju i druge stranke, iako SNS sama ima jasnu većinu u Skupštini. Uveren sam da će biti mnogo promena, jer kada dobijete tako veliku podršku birača, onda su građani za to da se opšta linija nastavi, ali to ne znači da su apsolutno zadovoljni. Bilo je mnogo korupcije i mnogi su loše ili uopšte nisu radili. Zbog toga ću preporučiti značajnije promene nego što se očekuje, a to će se moći videti narednih dana", zaključio je Vučić. 

Građani Srbije 21. juna izašli su na izbore kako bi izabrali novi parlament i Vladu. Dve trećine mesta u parlamentu, 188 mandata, osvojio je SNS.

Predsednik Srbije počeo je 14. jula konsultacije sa strankama i listama koje su obezbedile ulazak u Skupštinu o formiranju nove Vlade.

Konstituisanjem Skupštine 3. avgusta, počeo je da teče zakonski rok od 90 dana za formiranje nove Vlade Srbije.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије