Vučić razgovarao sa Makronom u četiri oka, usledila je radna večera

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Parizu, sastao se sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. U centru pažnje razgovora dvojice lidera iza zatvorenih vrata je dijalog Beograda i Prištine. Teme razgovora i evropski put Srbije, bilateralni odnosi i pandemija.

Posle sastanka dveju delegacija, usledila je radna večera, koju je Makron organizovao u čast predsednika Vučića.

Prethodno, Vučić i Makron razgovarali su u četiri oka u Jelisejskoj palati, gde je šef francuske države predsednika Srbije dočekao uz postrojenu Gardu. 

Vučić je zahvalio domaćinu na gostoprimstvu.

Predsednik Vučić će sutra učestvovati na video-samitu posvećenom kosovskom pitanju koji je Makron organizovao zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Na samitu će učestvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Vučić je poručio, uoči sastanka sa Makronom, da niko ne može na silu preuzeti vlast u Srbiji, navodeći da ga ne interesuju kakvu vladu neko hoće, jer je narod na izborima izabrao kakvu vladu želi. 

Mene da uplaše i slome neće nikada, da mi je glava na panju, neće me slomiti, rekao je Vučić i poručio opoziciji da može da ga ubije ili pobedi na izborima.

"Upadnu u Skupštinu - i šta onda? U Predsedništvo - i šta onda, da opljačkaju, u Vladu? Ja sam taj koji bira sledećeg mandatara. Realno objektivno mogu da urade je da me ubiju I tad mora sve", rekao je Vučić u Parizu za TV Pink.

Morate predsedničke izbore, jer nema onog da imenuje mandatara, ne vidim šta drugo mogu da naprave, rekao je Vučić.

"Mene ne zanimaju saveti kakvu vi vladu hoćete", rekao je Vučić, narod je rekao kakvu vladu hoće i ja odgovaran narodu, a ne tajkunima koji su tako opljačkali zemlju.

Svim ljudima normalnimm, koji su protiv nasilja i divljanja, želim da kažem da moramo biti uzdržani, da ne pokažemo nervozu i da ne idemo na skupove da se ne bismo zarazili, poručio je Vučić.

On je ocenio kako je jedna od mogućih opcija i da su demonstranti slikom iz Beograda želeli da otežaju poziciju Srbije uoči razgovora sa Prištinom.

Vučić je ponovio svoju raniju ocenu da skupovi u Beogradu nemaju veze sa merama protiv koronavirusa, već se radi o želji da se neki "dočepaju vlasti bez izbora".

On je konstatovao da će biti "super" ako učesnici protesta večeras budu sedeli, ali ako budu donosili benzin biće loše za njih.

Vučić je poručio da će odgovarati svi koji čine nasilje, ponavljajući da ni Hortijevi fašisti nisu palili zgradu Gradske kuće u Novom Sadu.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво