Pristalice SNS-a i pokreta Dveri napustile plato ispred Skupštine

Građani koji su se okupili ispred Skupštine Srbije kako bi pružili podršku poslanicima koji štrajkuju – s jedne strane pristalice Srpske napredne stranke, a sa druge pokreta Dveri – razišli su se sa platoa.

Pristalice SNS podršku su iskazivali uzvikujući "Aco, Srbine", "Živeo Vučić, živela Srbija", dok simpatizeri lidera Dveri Boška Obradovića u znak podrške uzvikuju "Boško, Boško" i "Izdrži do kraja".

Građani su se tokom večeri, oko 21.00, razišli sa platoa ispred Skupštine.

Na stepeništu zgrade parlamenta i dalje je Boško Obradović sa stranačkom koleginicom Marijom Janjušević, a kako je ranije rekao, on nastavlja štrajk.

Tu su i dalje poslanici SNS-a, na čelu sa šefom Aleksandrom Martinovićem, koji je kazao da još nije odlučio da li će prekinuti štrajk glađu. Njegova stranačka koleginica Sandra Božić je rekla da će prekinuti štrajk glađu.

Među poslanicima SNS su i Vladimir Đukanović, Vladimir Orlić i Aleksandar Marković, kao i Marijan Rističević, koga su u petak pristalice Dveri napale prilikom ulaska u dom Narodne skupštine.

Jedan broj pripadnika policije napustio je prostor ispred Skupštine Srbije, dok je jedan broj njih ostao da obezbeđuje zgradu.

Pripadnici Žandarmerije, koji su u jednom trenutku razdvojili dve grupe građana i napravili tampon-zonu, takođe su otišli.

Podsetimo, prvi je štrajk glađu započeo samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je od štrajka danas odustao.

Njemu se zatim pridružio lider Dveri Boško Obradović koji je poručio da je štrajk za njega "malo jači post" i dodao da će ispred Skupštine sedeti svakog dana do ponoći.

U štrajk su zatim stupili i poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić, zahtevajući da Tužilaštvo reaguje povodom napada na poslanika Marijana Rističevića. 

Ispred Skupštine je tokom večeri došao i Dragan Đilas, a sa njim su Borko Stefanović, Srđan Milivojević, Branko Miljuš… Đilas je, kako navodi Tanjug, kratko razgovarao sa Obradovićem.

Saobraćaj na Bulevaru ispred Skupštine ponovo je uspostavljen nakon višesatne obustave.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво