Бошко Обрадовић наставља штрајк глађу

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је да ће наставити штрајк глађу који је започео у недељу.

Бошко Обрадовић је рекао да жели да укаже на то да избори 21. јуна нису решење јер, како је навео, нема ни здравствених, ни фер, ни поштених услова за њихово одржавање.

"Мислим да нису разумели моју централну поруку од пре два дана када сам започео штрајк глађу, а то је да ове ствари не могу да се реше тако што ћемо даље ићи у ескалацију насиља, сукоба, међусобног неразумевања и тензија. Мислим да је тренутак да са тим застанемо, иначе видели сте вечерас куда све то води", истакао је Обрадовић.

Наводи да ако "хоћемо да нормализујемо политичке прилике, имамо једно веома елегантно демократско решење, а то је да седнемо за преговарачки сто, и власт и опозиција, да одложимо изборе док не прође пандемија коронавируса и да онда имамо слободне и поштене изборе, уз прелазну техничку владу која би то гарантовала".

Према његовим речима, оног тренутка када је дошла Жандармерија и раздвојила две групе грађана на две стране, схватио је да је то слика због које је и започео штрајк глађу, слика "подељене Србије, подељеног друштва, зараћених страна" 

Посланица Српске напредне странке Сандра Божић рекла је да, на молбу председника Србије и лидера партије Александра Вучића, прекида штрајк глађу.

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић још није одлучио и за сада наставља штрајк. Председник Србије Александар Вучић претходно је рекао да ће током вечери разговарати са Мартиновићем и замолити га да прекине штрајк. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво