Bocan-Harčenko za RTS: Bez obzira na provokacije, idemo dalje

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je za RTS, povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja od strane ruskog vojnika, srpskog vojnika, ne mogu naneti nikakvu štetu odnosima Rusije i Srbije.

Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao da je uobičajeno da se uoči značajnih sastanaka na visokom nivou pojavljuju neke provokacije i nešto skandalozno.

"Posle toga se nešto i demantuje, mi smo navikli i bez obzira na te provokacije, idemo dalje. Nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja od strane ruskog vojnika, srpskog vojnika ne mogu naneti nikakvu štetu našim odnosima", rekao je Bocan-Harčenko.

Bocan-Harčenko sastao se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Do susreta je došlo nakon objavljivanja snimka čiju je autentičnost potvrdila BIA i na kojem se vidi ruski obaveštajac koji daje novac navodno srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven. 

Povodom istrage o snimku, Kremlj je saopštio da je siguran da ništa ne može da naruši odnose Moskve i Beograda. 

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova okarakterisala je kao "redovnu provokaciju pred važan susret" moguću obaveštajnu aferu u Srbiji čiji su akteri ruski obaveštajac i navodno jedan srpski obaveštajac. 

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 22. nov 2019, 07:13) - Петрија [neregistrovani]

Суштина

Исправан приступ рускиг Амбасадора. Најважније је да се сачувају добри односи између две земље, а у сваком случају остаје на обема земљама да проуче случај и апсолвирају га до краја, све по правилима службе. Верујемо у нераскидиву и дубоку братску везу два народа...

(petak, 22. nov 2019, 01:17) - anonymous [neregistrovani]

Zivela Srbija

Ni zapad ni istok. Nego Srbija. Dosta bre više da se delimo. Nikog nije briga za nas . A posebno kad nismo složni. Zato nam ovo i rade . Gledaj samo korist. A za sve njih treba da nas briga. Živela Srbija.

(četvrtak, 21. nov 2019, 22:46) - Zeljko [neregistrovani]

Ko provocira,,,?

Zasto ambasador ne kaze ko provocira? Da nisu Ameri krivi?

(četvrtak, 21. nov 2019, 20:36) - anonymous [neregistrovani]

Zapadu smeta rusko-srpska saradnja....

A,sta bi drugo radili i zasta bi plate dobijali toliki zapadni agenti i obavjestajne sluzbe ako ne bi,sirom svijeta,radili za svoje nacionalne interese.I u ovom slucaju se jasno vidi da je ova "spijunska afera",i to od prije tri godine,dosla sa Zapada kojem sve vise smetaju dobri odnosi Rusije i Srbije.Dakle,na te provokacije ne treba nasjedati jer znamo da Zapadu odgovara slaba a ne jaka Srbija.

(četvrtak, 21. nov 2019, 20:34) - anonymous [neregistrovani]

Spijunaza

Opet zapad kriv. ??

(četvrtak, 21. nov 2019, 20:04) - anonymous [neregistrovani]

Kad Zapad ne bi mutio vodu

stvari bi izgledale normalno.