IZ ČASA U ČAS

Medvedev u Beogradu – obeležavanje 75 godina od oslobođenja i podrška saradnji

Ruski premijer Dmitrij Medvedev boravi u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Gost iz Rusije prisustvovao je prikazu sposobnosti vojske "Sloboda 2019" na aerodromu u Batajnici. Sastao se sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Aleksandrom Vučićem. U Narodnoj skupštini je održao govor pred poslanicima kojima je poručio da Srbija može da računa na podršku Rusije. Medvedev i Brnabićeva položili vence na groblje oslobodiocima Beograda. Svečana akademja u Centru "Sava".

23.20 Svečanom večerom završena poseta Medvedeva Beogradu

20.00 – U centru "Sava" počinje Svečana akademija povodom godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Pre izložbe Medvedev i Vučić obilaze izložbu u holu koju je organizovalo pet različitih institucija.

19.15 – Vučić i Medvedev razmenili su poklone. Vučić je Medvedevu poklonio ikonu Svetog Arhangela Mihaila. Predsednik Srbije je na poklon dobio antikvarnu knjigu, kao i ruska vina.

19.30 – Medvedev je na Tviteru objavio da je počastvovan da učestvuje u obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.  

19.00 – Nakon obraćanja dvojice lidera i potpisivanja sporazuma ispred Palate Srbija je izvršena počasna paljba i priređen je spektakularan vatromet koji je trajao nekoliko minuta. 

18.50 –  Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da mu je drago što ovaj poseban dan provodi među prijateljima.

"Nema tako puno zemalja za koje mi u Rusiji možemo da kažemo da su nam prijatelji, ali ne bilo koji prijatelji, već oni koji sa nama ocenjuju istoriju", istakao je Medvedev.

18.45 – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon ceremonije razmene sporazuma rekao da oseća veliku čast jer ruski premijer Dmitrij Medvedev zajedno sa Srbijom obeležava 75. godišnjicu oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

"Kao narodi koji su pretrpeli užasne gubitke u Drugom svetskom ratu predstavljamo snagu koja se bori protiv falsifikovanja istorije", rekao je Vučić. 

18.35 –  Počela ceremonija potpisivanja sporazuma između Srbije i Rusije.

17.40 - Počeo razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog premijera Dmitrija Medvedeva. Na početku sastanka predsednik Vučić obratio se na ruskom jeziku.

17.20 - Ana Brnabić i Dmitrij Medvedev položili vence na groblju oslobodiocima Beograda.

16.40 – Poseta Medvedeva Beogradu privukla je pažnju svetskih i regionalnih medija.

16.32 – Od mog poslednjeg govora na istom mestu prošlo je 10 godina, ali se od tada naši posebni odnosi nisu promenili. Ogromna mi je čast da učestvujem u obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda. Čestitam bratskom srpskom narodu i želim mu slobodu i blagostanje, rekao je Medvedev u obraćanju poslanicima Skupštine Srbije.

14.55 – Počeli razgovori Medvedeva i Brnabićeve. Ruski premijer poručio da je godišnjica oslobođenja Beograda zajednički praznik. 

14.43 – Premijerka Srbije Ana Brnabić svečano, uz Gardu Vojske Srbije, dočekala ruskog kolegu ispred Palate Srbija. Sledi intoniranje himni Rusije i Srbije.

13.50 Po završetku vežbe, Medeved se uputio ka Palati "Srbija" gde će ga svečano, uz Gardu Vojske Srbije, dočekati premijerka Ana Brnabić.

12.40 –  Ruski premijer stigao na aerodrom u Batajnici gde prisustvuje prikazu najsavremenijeg naoružanja i opreme Vojske Srbije.

12.10  Medvedev stigao u Beograd, gde ga je na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekala premijerka Ana Brnabić. Posle kraćeg razgovora uputili su se ka batajničkom aerodromu.

Medvedeva je na Aerodromu "Nikola Tesla" uz članove delegacije dočekala premijerka Ana Brnabić.

Ruski premijer se potom uputio na vojni Aerodrom "Pukovnik – pilot Milenko Pavlović" gde je prisustvovao vojnoj vežbi "Sloboda 2019".

Po završetku vežbe, Medvedeva je ispred Palate "Srbija" svečano dočekala premijerka Ana Brnabić. Srpska premijerka i predesednik Vlade Rusije unutar tog zdanja imali su bilateralni sastanak.

Medvedev se zatim obratio i poslanicima Skupštine Srbije nakon čega je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić položio vence na spomenike oslobodiocima Beograda.

Ruski premijer se u Palati "Srbija" sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon čega će se obratiti novinarima.

Medvedev je prisustvovao i svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Centru Sava, a sa gostom iz Rusije srpski predsednik večeraće u Domu garde.

broj komentara 12 pošalji komentar
(subota, 19. okt 2019, 20:10) - anonymous [neregistrovani]

Odlicno

Velika cast nam je danas ukazana ovom posetom.

(subota, 19. okt 2019, 16:09) - anonymous [neregistrovani]

10

Radujemo se i ovoj posjeti, naših braće i prijatelja.
Prijatan boravak u Srbiji!

(subota, 19. okt 2019, 14:00) - Aleksandar [neregistrovani]

Cast

Ogromna cast za nasu zemlju.

(subota, 19. okt 2019, 13:54) - Đorđe [neregistrovani]

Poseta Ruskog predsednika Vlade Dmitrija Medvedeva Srbiji

Dobro došao! Rusija je najveća podrška bratskoj Srbiji!

(subota, 19. okt 2019, 13:36) - anonymous [neregistrovani]

Nkhvfdsrgb

Dobro dosao !

(subota, 19. okt 2019, 13:10) - Stariji lik [neregistrovani]

bravo i za svaku pohvalu

Deco, niste svesni, niti dovoljno iskusni da govorite bilo šta o ovakvim posetama.
Balansiranjem između različitih političkih sistema Tito je uspeo da doprinese razvitku zemlje u toj meri da budemo u korak sa svetom. Kasnije se to sve raskantalo.
Vučić radi ono što je Tito radio nekada, ali u drugačijim okolnostima i sa većom uspešnošću. Bravo, kažem ja.

(subota, 19. okt 2019, 13:02) - milica [neregistrovani]

Poseta Medvedeva

Medvedev je dobrodošao u Srbiju.

(subota, 19. okt 2019, 12:50) - anonymous [neregistrovani]

Ista dusa

Dobro nam dosao brate Ruski , osecaj se kao kod svoje kuce.

(subota, 19. okt 2019, 12:31) - OM [neregistrovani]

Komentar

Rusi su uvek uz Srbiju i to niko i ništa neće promeniti .

(subota, 19. okt 2019, 12:31) - anonymous [neregistrovani]

Poseta

Pocetak i kraj i prava mera svih stvari je Rusija i poseta ruskog gosta.Velika podrska za Srbiju,kapa dole Medvedevu na zalaganju za nasu zemlju i narod

div id="adoceanrsvdcfhklggd">