Свечани дочек за Медведева испред Палате Србија, разговори о сарадњи

Премијерка Србије Ана Брнабић свечано је, уз почасни батаљон Гарде Војске Србије, дочекала руског колегу Дмитрија Медведева испред Палате Србија. Интониране химне Русије и Србије. Уследили разговори Брнабићеве и Медведева. Премијерка Србија захвалила Медведеву што је одвојио време да посети Србију, а Медведев поручио да је годишњица ослобођења Београда заједнички празник.

Медведева су дочекали и чланови Владе Републике Србије које му је представила премијерка Брнабић. У руској делагацији присутан је и један од потпредседника владе Јуриј Борисов, као и неколико министара. 

Стигао је и руководилац руске федералне царинске службе као и директор федералне службе за војнотехничку сарадњу.  

Током посете биће потписано неколико билатералних споразума.

Након свечаног дочека, уследио је разговор Брнабићеве и Медведева у четири ока.  

На почетку сусрета који је био отворен за медије премијерка је пожелела добродошлицу Медведеву и захвалила му се што је одвојио време да заједно обележе савезништво у Другом светском рату. 

"Нама је велика част што смо ове године угостили председника Путина и ваша посета само потврђује ниво односа који имају Србија и Русија", навела је Брнабићева.  

Медведев је подсетио да је био у Србији пре тачно 10 година и да му је драго што поново посећује пријатељску земљу лепим разлогом.  

"То је наш зајендички празник али и прилика да разменимо мишљења о томе како се развијају наши односи", рекао је премијер Русије.  

Додао је да се нада да ће данашњи разговори, али и скорашња посета Ане Брнабић Москви допринети развоју односа.

У саопштењу за јавност које је издала Канцеларија за сарадњу с медијима владе Србије, након "тет-а-тет" састанка наводи се да је премијерка Ана Брнабић истакла да је посета Медведева потврда добрих односа Србије и Русије. 

Медведев ће разговарати и са председником Србије Александром Вучићем, након чега ће се они обратити медијима. 

Прилике за разговор биће и радни ручак који приређује премијерка и свечана вечера коју приређује председник Вучић.

Руски премијер ће присуствовати и свечаној академији у Центру Сава.

Претходно је Медведев присуствовао приказу способности војске "Слобода 2019" на аеродрому у Батајници. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво