Diković: Da mi podignu spomenik, a ne optužnicu

Penzionisani general Ljubiša Diković kaže da ga ne čudi što se u jeku priprema za suđenje pripadnicima OVK ponovo poteže pitanje njegove navodne odgovornosti za zločine.

Povodom informacija da je kosovsko pravosuđe pripremilo optužnicu za navodne ratne zločine protiv bivšeg načelnika Generalštaba vojske Srbije, Ljubiša Diković za Novosti kaže da jedinice kojima je komandovao nisu počinile nikakav ratni zločin, dodajući i da je jedan od prioritetnih zadataka tokom ratnih dejstava bila briga o lokalnom stanivništvu i izbeglicama.

"Koliko smo za vreme rata na KiM vodili računa o albanskim civilima, trebalo bi da mi podignu spomenik, a ne optužnicu", rekao je Diković. 

Diković je naglasio da je tokom bombardovanja u Srbici bilo i do 15.000 Albanaca koji su bili zbrinuti, nahranjeni, snabdeveni lekovima. 

"Ništa im nije falilo, tretirali smo ih bolje nego sopstvene vojnike", istakao je Diković, dodajući da ga žalosti što je ta optužnica pisana u Beogradu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво