Marija Obradović: Prekidom sednice Mićunović zloupotrebio ovlašćenje

Potpredsednica SNS-a i narodna poslanica Marija Obradović rekla je za RTS povodom prekida sednice Skupštine Srbije da je reč o najsramotnijem i najbezobraznijem načinu predsedavanja.

Komentarišući predsedavanje Dragoljuba Mićunovića rekla je da se nikada nije dogodilo da neko na taj način zloupotrebljava funkciju, za koju je rekla da je počasna i da nije reč o realnoj moći.

Predsedavajući Dragoljub Mićunović prekinuo je raspravu o izboru predsednika parlamenta i njen nastavak najavio za ponedeljak, 6. jun.

Predstavnici političkih partija, među kojima je i Obradovićeva, komentarisali su Mićunovićevu odluku na konferencijama za medije, dok je predsedavajući skupštine kasnije večeras obrazložio svoju odluku.

Obradovićeva je za RTS navela da je opozicija videla da je istrošila vreme i da mlade snage SNS-a neće da ćute.

Ukazala je i da su naprednjaci imali i veliku podršku drugih poslaničkih grupa i poručila da nije bilo razloga da se prekine diskusija.

Marija Obradović kaže i da je u toku dana Mićunović nebrojeno puta prekršio poslovnik.

Najavila je da će naprednjaci održati konferenciju za novinare na kojoj će objasniti razloge da se nastavi diskusija.

"Nastavićemo po njihovom terminu i pobedićemo", rekla je Obradovićeva.

Rekla je da nije dovedeno u pitanje konstituisanje Skupštine jer su verifikovani mandati poslanika.

"U pitanju je izbor radnih tela, gubimo dva dana u važnom trenutku", kaže Obradovićeva i dodaje da se to događa u momentu kada su naprednjaci pokazali dobru volju i pristali i na sedmo potpredsedničko mesto.

Naprednjaci su večeras reagovali i saopštenjem navodeći da je "lažni demokrata Dragoljub Mićunović" naneo dugotrajnu sramotu srpskom parlamentarizmu.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво