Podrška Jamajke celovitoj Srbiji

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić naveo da Srbija može da računa na podršku Jamajke u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta. To je značajno uoči presudne faze diplomatskih napora da se izbori za nove pregovore o Kosovu, naglasio Jeremić u Kingstonu.

Srbija može da računa na nastavak podrške Jamajke u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, napominjući u Kingstonu da je to posebno značajno uoči presudne faze njenih diplomatskih i pravnih napora da se izbori za nove pregovore o Kosovu.

"U razgovoru sa zvaničnicima Jamajke izrazio sam zahvalnost na poštovanju suvereniteta i terotrijalnog integriteta Srbije i osnovnih principa međunarodnog prava", rekao je Jeremiću u izjavi Fonetu.

Nakon razgovora sa zvaničnicima Jamajke, šef diplomatije naglasio je da Srbija ulazi u presudnu fazu diplomatiskih i pravnih napora da se izbori za nove pregovore o Kosovu.

Vodiće se borba u Ujedinjenim nacijama za svaku zemlju i svaki glas, najavio je Jeremić, izražavajući zadovoljstvo što Srbija može da računa na nastavak podrške Jamajke.

Jeremić je naglasio da Jamajka započinje predsedavanje Karikomom, asocijacijom 15 država karipskog područja, od kojih je samo jedna priznala Kosovo.

Jedna od tema razgovora, dodao je Jeremić, bilo je i unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede i turizma.

Jeremić je sa zvaničnicima Jamajke razgovarao i o jubilarnoj konferenciji Pokreta nesvrstanih, koja bi, prema predlogu Srbije, trebalo 2011. godine da se održi u Beogradu.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 13. apr 2010, 17:33) - anonymous [neregistrovani]

swizland

hvala,rastani.

(utorak, 13. apr 2010, 17:06) - anonymous [neregistrovani]

hvala

Hvala prijateljima sa Jamajke, necemo vam to zaboraviti.

(utorak, 13. apr 2010, 16:34) - Andrej [neregistrovani]

Jamaica

Divan narod,odlicni sportisti,vole muziku i igru.Drago mi je da su uz Srbiju.Bravo za Vuka.

(utorak, 13. apr 2010, 11:47) - anonymous [neregistrovani]

jamajka

hvala, rastamani!

(utorak, 13. apr 2010, 11:09) - Aleksandar [neregistrovani]

Bravo

Za Jamajku, moju omiljenu zemlju Kariba :)! Bog poziveo Useina Bolta i sve Jamajcane :)!!