Osmi skup voćara u Kniću

U organizaciji „Gruža agrara”, u Kniću je održano savetovanje voćara koje je okupilo šest stotina najboljih voćara iz zemlje i sveta.

U Kniću se na savetovanju voćara svake godine okupe najbolji voćari iz zemlje i sveta. Ove godine bilo ih je šeststo. Eminentni stručnjaci i organizatori „Gruža agrar” bave se proizvodnjom i razvojem opreme za voćarstvo - protivgradne opreme za zaštitu, radne i transportne opreme za voćarstvo visokog kvaliteta.

Predavači su iskusni stručnjaci  i profesori sa poljoprivrednih fakulteta Srbije i regiona - iz oblasti savremene voćarske proizvodnje, navodnjavanja, prihrane voća i voćarske mehanizacije, opreme i sredstava za zaštitu, berbu, čuvanje, klasiranje i pakovanje voća.

Učesnici skupa imali su priliku da čuju o praktičnim iskustvima proizvodnje jabuka i borovnica u Srbiji i regionu.

Bilo je reči o  bezbednoj primeni pesticida u integralnoj zaštiti jabuke i najbitnijim aspektima najsavremenije voćarske tehnologije, mehanizacije i opreme 

I ove godine  organizovan jesadržajan izložbeni prostor gde je predstavljen niz zanimljivih inovacija, kao što je novi ekološki uređaj za odbranu od ptica štetočina.

Glavni cilj organizatora ovog skupa „Gruža agrara” je veća proizvodnja voća, objedinjavanje struke i prakse, obrazovanje, razmena informacija i iskustava iz savremene voćarske proizvodnje u Srbiji i regionu, ali i doprinos zajedničkom radu na podizanju kvaliteta voćarske proizvodnje prateći trendove u EU i svetu.

broj komentara 0 pošalji komentar