Jezero u Kačarevu jedno od omiljenih kupališta

Veštačko jezero u Kačarevu, pored pančevačkog bazena, jedino je kupalište sa čistom vodom u toj opštini. Zavod za javno zdravlje proverava ispravnost ove vode i savetuje kako da se održi čistoća na ovakvim mestima.

Na samo 13 kilometara od Pančeva, na mestu gde je nekada bio neuređen prostor, Kačarevačko jezero postalo je jedno od glavnih južnobanatskih kupališta. Ulaz je slobodan, pa ovo jezero dnevno poseti i po osam stotina ljudi.

U jezero površine 4.000 kvadratnih metara, voda dotiče iz dva bunara, hemijski i bakteriološki je ispravna i pogodna za kupanje.

"Zavod za javno zdravlje kontroliše ispravnost vode, koja je za sada perfektna. Doveli smo i dodatni dotok čiste vode koja se uliva u prostor jezera", kaže Branko Bokun, predsednik mesne zajednice Kačarevo.

"Važno je da se kupači istuširaju i pre ulaska, jer je to kao i u bazenu. Obavezno je da se koriste i dezinfekcione barijere", kaže Dubravka Nikolovska, Zavod za javno zdravlje Pančevo.

Uprava ovog jezera o bezbednosti na kupalištu savetuje se sa Crvenim krstom Vojvodine, a od ove godine o bezbednosti kupača brinu i spasioci, koji će raditi svakog dana do 20 časova, nakon čega će se kupati na sopstvenu odgovornost. Kačarevačko jezero pogodno je i za decu, jer je ograđen deo gde se mogu bezbedno igrati i gde je dubina vode do jednog metra.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара