Čitaj mi!

Bazen posle 15 godina

Opština Babušnica jedna je od najnerazvijenijih u Srbiji. Napokon je završen kupališni kompleks, koji se gradio petnaest godina. Sredstva za izgradnju obezbeđena su samodoprinosom.

Proslava Dana opštine Babušnica obeležena je otvaranjem kupališnog kompleksa. Predsednik opštine Zlatko Aleksić istakao je da su se konačno stekli uslovi da se investicija započeta pre petnaest godina završi.

Više od polovine stanovnika Babušnice je nezaposleno, a poljoprivredna proizvodnja odavno je izgubila primat u ovom kraju. Zbog teških egzistencijalnih uslova u proteklih pedeset godina ovu opštinu napustilo je dve trećine stanovnika.

Raskopane, poluasfaltirane ulice, putari koji ne rade, samo su neki od problema sa kojima se opština Babušnica suočava već godinu i po dana. Ekonomska slika ove varošice još je sumornija. Privreda se oslanja na samo tri preduzeća, a prosečna zarada je oko 18.000 dinara.

"Građani Babušnice su sopstvenim sredstvima izgradili bazen vredan 170 miliona dinara. Taj bazen će koristiti našim građanima i mislimo da je to pravi pogodak", naglasio je predsednik opštine Babušnica Zlatko Aleksić.

Hladno vreme i jesenja kiša nisu smetali da se u prisustvu dva ministra preseče vrpca i otvori letnji kupališni kompleks. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, rekao je da će tražiti od države Srbije da se više ulaže u južnu i istočnu Srbiju.

"Ovakav projekat, bez obzira na to što neće za sobom povući investicije i razvoj privrede, vraća veru ljudima koji ovde žive da država ipak misli na njih", rekao je Dačić.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulć podsetio je da je za izgradnju ovog objekta angažovana domaća građevinska operativa i dodao da je projekat završen u rekordnom roku.

"Na ovom projektu su radili domaći izvođači, ugrađena je najmodernija bazenska tehnika, koja će raditi uz pomoć solarnih panela", kaže ministar Dulić.

Šta će bazen značiti, pre svega mladima Babušnice, videće se tek naredne letnje sezone. S obzirom da se najavljuju hladni dani i mraz, nadležni u Babušnici će morati da se sada  pozabave ispuštanjem vode iz bazena, kako ih pre prvih kupača narednog leta, ne bi pretekli majstori. 
 

broj komentara 11 pošalji komentar
(petak, 14. okt 2011, 23:25) - anonymous [neregistrovani]

Od necega se

mora poceti. Babusnica ima bazen.... ura !

(petak, 14. okt 2011, 23:15) - CuX [neregistrovani]

Исусе!

Да ли је могуће? Сто седамдесет милиона динара за базен у општини која је међу најнеразвијеним у Србији? И још два министра да се сликају! Ајде бар да су отворили школу, неку фабрику, да се асфалтирали те улице, једноставно да су урадили нешто боље са тим парама! Кућа се не гради од крова, већ од темеља, мислим да Бабушници ипак више требају неке друге ствари него базен.

(petak, 14. okt 2011, 22:33) - Ново радно место: [neregistrovani]

Чувар тушева...

у зимском периоду!

(petak, 14. okt 2011, 20:53) - anonymous [neregistrovani]

Sto ne napraviste Preduzece

U ovim varljivim vremenima grade se bazeni i skijaski centri, sve gde ima posla tri meseca! Umesto proizvodnih Hala i male privrede, gde ce stotine naci radno mesto. Sav normalan Svet ovako, a mi u Srbiji naopako!

(petak, 14. okt 2011, 18:02) - Чича од Шумадије [neregistrovani]

Баш на време

Таман помислих прође дан без појаве Дачића, кад он отвара базен у сред октобра... свака част.

(petak, 14. okt 2011, 16:59) - anonymous [neregistrovani]

Рибњак

Отвориће рибњак и ето посла...

(petak, 14. okt 2011, 16:55) - Aspalathos [neregistrovani]

neka je sa srećom!

Uvek sam za podizanje opšteg društvenog standarda - igrališta, bazeni, sportski tereni. A 15 godina, taman ćemo za sledećih 15 ući u EU eu EU...

(petak, 14. okt 2011, 15:08) - anonymous [neregistrovani]

neophodne investicije

Kad ne bi bilo tragično, mogli bismo lepo da se siti ismejemo ljudskoj ludosti. Iliti ako su gladni, neka jedu - kolače.

(petak, 14. okt 2011, 14:57) - anonymous [neregistrovani]

Pred izborni raj.

Putevi u rupama,nezaposlenost velika,poljoprivreda totalno srozana,a oni...pa prave bazen.

(petak, 14. okt 2011, 13:06) - Што те немаааа...што те... [neregistrovani]

Само питам:

Да ли је министар отварања Мркоњић био оправдано спречен!?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">