Čitaj mi!

Medicinar u Super ligi

Šabac je oduvek bio prepoznatljiv po dobroj rukometnoj školi i velikim rezultatima. Pored rukometaša Metaloplastike u najvišem rangu u Super Ligi u narednoj sezoni ponovo će igrati i devojke Medicinara.

Posle samo tri godine od gotovo gašenja kluba, šabačke rukometašice ponovo su u društvu najboljih. San da se Medicinar vrati u Super ligu dosanjale su devojke koje su stale u zaštitu i kluba, rukometnog umeća i sportskog dostojanstva.

"Ovo je prava šabačka rukometna priča, najveći uspeh, Medicinar se vratio tamo gde mu je mesto, to smo svi željno iščekivali. Tri godine smo se borili, kratak perio, jako smo srećni svi", kaže Jelena Tošković, kapiten ŽRK Medicinar Šabac.

Prvaci Prve lige grupe Centar i pobednici u kvalifikacijama, sezonu beleže sa 26 pobeda, jednim nerešenim i tri izgubljena meča. Većina utakmica dobijenih sa preko 20 golova razlike.

"Spoj mladosti i iskustva i jednog velikog imena rukometnog Ane Radović što je dovelo do ovog uspeha kakvog smo napravili", kaže Maja Perić, trener ŽRK Medicinar Šabac.

Od prve generacije pre 39 godina do danas brojne su devojke koje su nosile klubske oznake. Mnoge od njih ostale su verne i kada je bilo najteže.

"Postigli smo ovo samo zato što su u klubu i oko kluba istinski zaljubljenici u rukomet, volonteri, ljudi koji znaju šta je sport, šta je pobediti, šta je izgubiti utakmicu, a mi smo ovog puta izašli kao najveći pobednici", kaže Nataša Stepanović, predsednik ŽRK Medicinar Šabac.

Četiri decenije postojanja Medicinar će obeležiti kao superligaš. Klub koji je od gotovo raspada uspeo i da ponovo oformi školu rukometa i uz loptu i teren privuče preko stotinu devojčica. Uz priznanja prvotimki, medalje su zasijale i kod najmlađih.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

broj komentara 0 pošalji komentar