Čitaj mi!

Crno na belo

U Boru, na centralnom gradskom trgu, organizovana je akcija "Crno na belo", čiji je cilj da se građani informišu na koji način da ostvare i zaštite svoja prava iz radnog odnosa.

Na centralnom trgu u Boru građani su danas mogli da se informišu o pravima koja se tiču radnog odnosa. Akciju "Crno na belo" organizovali su aktivisti nevladinih organizacija.

Građani su takođe tražili odgovore na mnoga pitanja, a najčešće - kako da se zaštite od poslodavca, kako da se izbore za svoja prava i kako da ih zaštite.

"Ako se zarade ne isplaćuju i po više meseci, ako poslodavci ne plaćaju poreze i doprinose, ako se na razgovoru za posao postavljaju pitanja o planiranju porodice, ako se radi na crno - onda se radi o ozbiljnom kršenju prava. Interes je građana da se o tome govori više, da se prikazuju konkretni slučajevi diskriminacije i kršenja prava, da građani znaju kako da svoja prava zaštite i odbrane", rečeno je na skupu. 

Aktivisti nevladinih organizacija rekli su i da kampanja "Crno na belo - Zajedno smo glasniji", u okviru koje se organizuju ulične akcije širom Srbije, predstavlja zajednički napor da se uz doslednu primenu zakonske regulative obezbedi veća odgovornost poslodavaca prema radnicima i ojača pozicija radnika, posebno na planu poštovanja njihovih Ustavom i zakonom garantovanih prava.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 19. jul 2012, 16:55) - anonymous [neregistrovani]

Свака част за иницијативу

Грађани Србије се морају ангажовати и потврдити бригу за сопствене животе.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">