Čitaj mi!

Na pola puta

U Užicu je sinoć završen Književni festival "Na pola puta", na kojem su se ove godine sa užičkim gimnazijalcima, ali i osnovcima i građanima, družili gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

U Užicu, gradu na pola puta između Beograda i Sarajeva, proteklih pet dana, pisci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske Makedonije i Srbije držali su redovne časove književnosti, a uveče na maloj sceni Narodnog pozorišta čitali svoje radove.

Književni festival i kompletni promotivni materijal pripremili su učenici Užičke gimnazije.

Proteklih pet dana, za širu publiku bila su otvorena javna čitanja i redovni, izuzetno posećeni, časovi književnosti. Njihovi gosti bili su Ljiljana Dirjan, Vojo Šindolić, Predrag Lucić, Ivan Čolović, Dubravka Stojanović, Dejan Ilić, Nenad Veličković, Dragana Mladenović, Almin Imširević i Teaktar Kreveljko Fulajić.

Za proteklih sedam godina, užička Gimnazija, domaćin Književnog festivala "Na pola puta", ugostio je pedesetak pisaca iz regiona koji su, družeći se sa užičkim đacima, predstavili svoje stvaralaštvo.

Zbog kvaliteta književnog programa, Festival "Na pola puta" nosilac je i nagrade Fonda "Jelene Šantić" koji promoviše mirovni rad, umetnost i toleranciju.

broj komentara 0 pošalji komentar