Reakcije nosilaca izbornih lista na rezultate izbora

Nakon objavljivanja prvih rezultata izbora reagovali su nosioci izbornih lista koje su učestvovale na parlamentarnim izborima.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović naveo je da će taj pokret, bez obzira na to što nisu prešli cenzus i ušli u parlament Srbije, nastaviti da se bori da, kako je rekao, izleče "bolesno društvo" u našoj zemlji i istakao da se ne kaju što su se odlučili za učešće na izborima umesto bojkota.

Trifunović je naveo da bi i da su dobili osam odsto i ušli sa 18 poslanika u Narodnu skupštinu rekao svima da nemaju šta da slave, kao i sada.

"Ovaj pokret će nastaviti da se bori za ono što za šta oseća da treba da se bori. Svestan sam da je ta borba teška, ali ovaj čovek (Aleksandar Vučić) je uništio politički život u Srbiji. Ovo društvo je bolesno i mi ćemo se jako boriti da ga ozdravimo", poručio je Trifunović.

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović ukazao je da lista "Metla" koju predvodi strpljivo čeka rezultate, ali da postoji neka vrsta nesaglasja između onoga što su čuli sa televizije i rezultata koji dopiru do njih.

"Sačekaćemo veoma strpljivo, razložno da vidimo do kraja rezultate, ako treba tražićemo i uvid. Postoji neka vrsta nesaglasja onoga što smo čuli sa televizija i onoga što dopire do nas", objasnio je Jovanović na prvom obraćanju posle zatvaranja biračkih mesta.

Prvi na listi Ujedinjene demokratske Srbije Marko Đurišić rekao je da njihova lista na ovim izborima nije uspela da ostvari dobar rezultat i poručio da će nastaviti da se zalažu za one vrednosti koje su promovisali, a to je moderna evropska građanska Srbija.

Dodao je da su hteli u toku kampanje da pokažu da može da se komunicira na drugačiji način, pristojnim rečnikom i pozitivnom kampanjom bez lidera ali, prema njegovim rečima, to nije dalo rezultat.

Funkcioner Lige Socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš zahvalio je svima koji su glasali za UDS.

"LSV postoji 30 godina i borimo se za iste vrednosti i od toga nećemo odustati. Siguran sam da će na nekim narednim izborima građani to prepoznati", rekao je Kostreš.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво