Opštine širom Srbije čekaju rezultate izbora

U Srbiji su održani redovni izbori za odbornike opštinskih skupština, izuzev u opštinama u kojima odbornicima nije istekao mandat. Glasanje je održano i u svih 17 beogradskih opština.

Još nisu stigli rezultati svih lokalnih izbora u Srbiji. RTS za sada ima podatke iz Nišavskog okruga, Rače i Jagodine.

Na osnovu trećine obrađenih glasova SNS je pobedio na lokalnim izborima u Nišu i dobio 61 odsto glasova. Izlaznost u Nišu je bila 43,66 odsto, saopštili su iz ove stranke.

SNS je ubedljivo pobedio na lokalnim izborima i u Merošini, Gadžinom Hanu i Svrljigu.

Koalicija SPS, Jedinstvena Srbija, SNS osvojila je 78 odsto glasova na lokalnim izborima u Jagodini, saopštio je izborni štab stranke Dragana Markovića Palme na osnovu 70 odsto prebrojanih glasova.

U štabu kažu da je to verovatno jedan od najubedljivijih rezultata na lokalu u Srbiji.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke iz Rače saopštio je da je izlaznost na lokalnim izborima bila 68,60 odsto i da je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" osvojila 77,85 odsto glasova.

Kako kažu, na drugom mestu je lista "Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma" i ta lista je osvojila 11,66 odsto glasova.

Na trećem je lista "Dosledno za Raču" (Koalicija SRS - DSS - Zdrava Srbija - Bolja Srbija) koja je osvojila 6,76 odsto glasova.

Još nema rezultata iz Paraćina, ali prema nezvaničnim informacijama blizu su liste SNS-a i Saše Paunovića. 

Kada je reč o Čajetini, nezvanični rezultati ukazuju da će koalicija Milana Stamatovića imati apsolutnu većinu u narednom periodu, javlja dopisnik RTS-a.

Odbornicima mandat traje četiri godine. Na izbornoj listi moralo je biti najmanje 40 odsto onog pola koji je manje zastupljen na listi.

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji nije se odnosila na opštine u kojima su održani vanredni izbori.

To su skupštine grada Zaječara, Bora i Beograda i skupštine opština Kosjerić, Lučani, Negotin, Aranđelovac, Majdanpek, Mionica, Preševo, Medveđa, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka u kojima su održani vanredni izbori od 2017. do 2019. godine.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво