Na glasanje kao u kafanu, gde će ove godine biti najbolji izborni provod

U nedelju, 21. juna u pojedinim restoranima i kafanama širom naše zemlje, umesto pića i ručka, služiće se glasački listići. Tako će biti i u nekim frizerskim salonima, prodavnicama, ali i u kućama i pomoćnim objektima. To su neobične lokacije, koje će na dan izbora postati biračka mesta.

U prostorijama menze Industrijskog centra "Savić" u Brusu, 21. juna neće biti služen ručak za radnike. Tog dana, menza će dobiti drugu namenu i postati biračko mesto broj 11.

"Ranije su bila biračka mesta ili u nekoj kafani, ili u nekoj privatnoj kući, sve zavisi od uslova koji su tada bili potrebni s obzirom da li je objekat bio u javnoj svojini, niji imalo ranije takvih objekata mnogo, pa se izborna komisija snalazila, kaže Andrija Nestorović, predsednik izborne komisije Opštine Brus.

Navodi da su se ranije izbori održavali u streljani koja je  takođe u okviru industrijskog centra, a da je za ove izbore vlasnik ustupio objekat menze koje su nekad koristili radnici. 

U selu Runjani kod Loznice, ove godine glasaće se u prodavnici, a ne u garaži porodice Mijić što je bio slučaj ranije.

Vlasnik, kaže, da bi i za ove izbore ustupio svoj objekat, da nije starosti i umora, zbog čega nema volje da garažu rasprema za dan u kojem kroz njegovo dvorište prođe više od 200 ljudi.

"Pa ovde u mojoj garaži smo glasali od znači prvih višestranačkih izbora, kad je još Slobodan Milošević biran za predsednika, i uglavnom je uvek proticalo mirno bez nekih incidenata i tako, otprilike jedna četrvtina je učestvovala tu i glasala na ovom mestu", kaže Srbo Mijić iz Runjana.

I u Bujanovcu, radnički restoran Duvanske industije, više od 20 godina služi kao biračko mesto. Pripreme za 21. jun već su počele, a pored stolica i stolova, obezbeđene su i glasačke kutije.

Privatni objekti na dan izbora mogu postati biračka mesta, ukoilko vlasnik i njegovi ukućani nisu članovi političke stranke ili kandidati za poslanike i odbornike, a država zakup plaća 5.000 dinara.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије