Čolović: Čini mi se da će se razgovarati o odlaganju izbora

Predizborne aktivnosti, mitinzi, okupljanja odloženi su do kraja marta. Narednih dana, posle susreta lidera najveće stranke sa predstavnicima partija koje će učestvovati na izborima, biće jasnije kako će izgledati nastavak kampanje.

Projektni direktor Cesida Ivo Čolović naveo je za RTS da u Srbiji nije bilo kampanje u sličnim uslovima.

"Naši izbori su uglavnom spektakl. Uvek je to propraćeno i ozbiljnim mitinzima i konferencijama, a ovoga puta kao da im nije bilo suđeno da se organizuju od samog početka – od bojkota, preko koronavirusa, došli smo u situaciju da su izbori potpuno pali u drugi plan", naveo je Ivo Čolović, gostujući u Jutarnjem programu.

Koliko mogu da procenim, čini mi se da će se razgovarati o odlaganju izbora. Ukoliko ispratimo situaciju u drugim zemljama, vidimo da se neki vrhunac epidemije se dešava poslednjih mesec i po, dva meseca, što se poklapa sa datumom održavanja izbora.

"Svi smo svesni da će izbori potpuno pasti u drugi plan i da nikom neće biti do glasanja ukoliko situacija, a nadamo se da neće, eskalira u periodu sredine i kraja aprila", rekao je Čolović.

Čolović je naveo da se izbori, u slučaju uvođenja vanrednog stanja, mogu pomeriti za 90 dana, a da se izbori po ukidanju vanrednog stanja moraju održati u roku od 60 dana.

"Ono što ne bi bilo neuobičajeno da se uvede vanredno stanje, vidimo da su neke zemlje posegnule za tom merom. Ukoliko vidimo da je to uradila Crna Gora, ali sa druge strane i SAD, ne vidimo razlog da, ukoliko procene stručnjaka budu takve, da se to ne učini i u Srbiji", zaključio je Čolović.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво