U Gornjem Matejevcu se ponovo glasa

Otvoreno jedno biračko mesto u Gornjem Matejevcu kod Niša. Stanovnici tog sela ponovo se izjašnjavaju o kandidatima za odbornike Skupštine gradske opštine Pantelej.

Predsednica Opštinske izborne komisije Ljiljana Berić izjavila je za agenciju Beta da je biralište otvoreno na vreme i za sada nema prigovora na regularnost izbora.

Podsetila je da se izbori za odbornike po drugi put ponavljaju na biračkom mestu 22 u Gornjem Matejevcu, dok su na biračkom mestu 23 koje se nalazi takođe u ovom selu završeni u prethodnom krugu glasanja.

Berić je rekla da je na biračkom mestu 22 upisano 1.041 osoba sa pravom glasa, dok čitav Gornji Matejevac ima 2.096 građana sa pravom glasa.

Izbori u Gornjem Matejevcu ponavljaju se odlukom Upravnog suda, zbog neslaganja u zapisniku sa biračkog mesta između broja glasača i broja listića pronađenih u kutiji, i to za jedan listić.

Biće to drugo ponavljanje opštinskih izbora u ovom selu. Prvi put je takođe zbog viška listića u kutiji, izbore poništila Opštinska izborna komisija.

broj komentara 0 pošalji komentar