Napadnuti aktivisti DS-a i DSS-a u Kruševcu

Predstavnici Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije saopštili su da su u dva odvojena incidenta napadnuti aktivisti kruševačkih odbora tih stranaka.

"Jovanu Filipović i Aleksandra Sormana sinoć su u 19.40 u Dedini napala četvorica muškaraca, obrijanih glava, koji su se deklarisali kao pripadnici Srpske napredne stranke" istakao je Branislav Katančević predsednik kruševačkog odbora DS-a.

Katančević je precizirao da su ta četvorica muškaraca aktivistima DS-a nasilno oduzeli predizborni materijal, rekavši im da su "žuti smradovi i da Dedina mora da ostane naprednjačka".

Prema njegovim rečima, tom prilikom je jedan od njih Sormana uhvatio za vrat i ruku, a ostali su mu naredili da skine ranac i preda im predizborni materijal, dok je Filipovićevu jedan od njih snažno povukao za rame uzevši joj ranac.

DS je, dodao je Katančević, zbog tog događaja policiji podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica.

Ističe da je reč o "vandalskom, anticivilizacijskom i krajnje antidemokratskom činu", naglašavajući da je DS pre ovog događaja zakazao sastanak sa predstavnicima drugih opozicionih partija, jer sumnja u regularnost predstojećih izbora.

Filipovićeva i Sorman su novinarima naveli da su juče tokom popodneva u oko 150 domaćinstava u Dedini podelili stranačke novine i da su razgovarali sa ljudima koji su bili u dvorištima.

Kruševački odbor Demokratske stranke Srbije saopštio je da su juče oko 6.30 časova kod Nove pijace u tom gradu "brutalno napadnuti" aktivisti Demokratske stranke Srbije Aleksandar Đurković i Vladimir Milanović.

Napadnuti su dok su lepili stranačke plakate, a napadači su iz dva automobila naoružani bejzbol palicom i pendrekom nasrnuli na aktiviste uz povike ''ne možete da lepite ovde, dolazi nam šef", navodi se u saopštenju DSS-a.

Povodom ovih incidenata i tvrdnji DS-a i DSS-a u odgovoru koji je agenciji Beta prosleđen iz kruševačkog Odbora Srpske napredne stranke, navedeno je da SNS "osuđuje svaki vid nasilja u kampanji i ograđuje se od takvih neosnovanih optužbi".

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво