Proglašena prva lista - "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje"

Republička izborna komisija proglasila je prvu listu za predstojeće parlamentarne izbore - listu "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje".

Ta lista će tako biti prva na glasačkom listiću, a nju je potpisima podržalo 30.199 građana.

Na listi je 250 kandidata za buduće poslanike republičkog parlamenta, a prvi na listi je njen nosilac, lider SNS-a Aleksandar Vučić.

Za mesto u poslaničkim klupama kandidovani su, pored ostalih, operska pevačica Jadranka Jovanović, trener Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, kao i novinari Politike Miroslav Lazanski i B92 Jasmina Karanac. 

Na listi su i lider SDPS-a Rasim Ljajić, Maja Gojković, predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, zatim Goran Knežević, Aleksandra Tomić, Aleksandar Martinović, književnica Ljiljana Đurović, predsednik Samostalnog DSS-a Andreja Mladenović, automobilista Dušan Borković, Aleksandra Đurović, Marija Obradović, Veroljub Matić...

Među kandidatima za buduće parlamentarce su i Vladimir Đukanović, Milorad Mijatović iz SDPS-a, Marjan Rističević, analitičar Zoran Dragišić, kadar Nove Srbije Miroslav Markićević i Dubravka Filipovski, Miodrag Linta, Jovan Palalić iz Srpske narodne partije, Milanka Karić, Aleksandar Jugović iz SPO, dugogodišnji poslanik PUPS-a Momo Čolaković, Krstimir Pantić.

Najstariji kandidati imaju 78 godina, dok je najmlađi 1995. godište, a najviše njih dolazi iz prestonice.

Među kandidatima je najviše ekonomista, a za njima mnogo ne zaostaju ni pravnici i inženjeri.

Naprednjaci i njihovi koalicioni partneri mogu da se pohvale i da u svojim redovima imaju doktore nauka, doktore medicine, profesore univerziteta, kao i više od deset lekara.

U borbu za mesto u parlamentu ulaze i četiri privatna preduzetnika i privrednika, sedam advokata, profesori u srednjim školama, tri vaspitača, dve medicinske sestre...

Dragan Šormaz je i ovog puta, kao i na izborima 2012. i 2014. godine, kao zanimanje naveo "političar".

Pored kandidata iz Beograda, na listi ima predstavnika i iz Čačka, Kraljeva, Kragujevca, Novog Sada, Pirota, Valjeva, Pančeva, Despotovca, Knića, Aranđelovca, Ćićevca, Svilajnca,Vladičinog Hana, Sombora, Vlasotinca, Smederevske Palanke, Mionice, Temerina, Golupca, Zaječara, Kikinde, Jagodine, Niša, Aleksandrovca, Smedereva, Varvarina, Šapca, Kruševca...

RIK je doneo i rešenje za utvrđivanje predstavnika podnosioca izborne liste u prošireni sastav te komisije, a to su Marina Đukanović i Filip Katić.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара