Čitaj mi!

Gužve na granicama - na Gradini se čeka tri, Preševu i Horgošu dva sata

I jutros se čeka na ulaz i izlaz iz zemlje. Najduže kolone vozila su na Batrovcima, Preševu i Horgošu. Od jutros manje gužve na Gostunu.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Preševo putnička vozila jutros na izlazu iz zemlje čekaju dva sata.

Na prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju iz Hrvatske, čeka se 60 minuta.  Otvoreno je šest traka za automobile i dve za autobuse.  Na izlazu iz zemlje otvorene su tri trake a putnička vozila se zadržavaju 15-20 minuta.  

Par sati su i zadržavanja na Šidu. Na alternativnim prelazima Sot, Ljuba i Bačka Palanka čeka se 30 do 60 minuta.

Na Horgošu trenutno nema dužih zadržavanja, ali se i dalje čeka oko dva sata da bi se napustila Mađarska u pravcu Srbije. Iz pravca Mađarske, na Horgošu, čeka se 90 minuta na našoj granici. 

Na prelazu Gradina čeka se do tri sata na izlazu, a 10 minuta na ulazu u Srbiju.

Jutros su manje gužve na Gostunu.

AMSS navodi da je poslednja dekade u julu donela intezivan i konstantan pritisak velikog broja vozila na našim auto-putevima, graničnim prelazima i naplatnim rampama.

Čak ni visokke temperature ne smanjuju intezitet saobraćaja i pritisak na najfrekventnijim graničnim prelazima, a koji se na pojedinim mere višesatnim čekanjima u kolonama dugim više kilometara.