Čitaj mi!

Smena turista na granicama – kolone na Horgošu, čeka se šest sati

Udarni vikend i gužve na putevim i graničnim prelazima. Kolone vozila i čekanje od bar šest sati na Horgošu. Gužve su od jutros i na Gradini, a nešto manje na Gostunu, Batrovcima i Preševu.

Poslednji vikend u julu i prvi u avgustu donosi smenu  turista i pojačan saobraćaj na auto-putevima kroz našu zemlju.

Na graničnom prelazu Horgoš kolone vozila. Mađarska policija saopštila je da zbog ogromnog priliva vozila sa obe strane granice sa Srbijom, treba računati na višesatna zadržavanja na graničnim prelazima.

Naopterećeniji je granični prelaz Reske-Horgoš, gde je putnicima potrebno četiri sata da bi izašli iz Mađarske, a pet sati da bi od Horgoša stigli do mađarskog prelaza.

Ovome treba dodati bar dva sata zadržavanja na Horgošu, da bi se napustila Srbija i sat da bi se ušlo u zemlju.

Slično je i na Kelebiji, odnosno susednom prelazu Tompa, gde se putnička vozila zadržavaju oko tri sata da bi stigla do Srbije.

Opterećeni su i integrisani mađarsko-srpski prelazi Bački Vinogradi-Ašothalom i Horgoš 2 - Reske 2, gde se na ulazu i izlazu iz Srbije čeka oko dva sata.

Zadržavanja od 60 minuta na ulazu u Srbiju se beleže i na prelazima Tisasiget-Đala i Bačalmaš-Bajmok, a najmanje se čeka na graničnim prelazima Bačsentđerđ-Rastina i Kibekhaza-Rabe koji rade od 7 do 19 časova.

Kroz Horgoš je za 12 sati prošlo 52.000 putnika u 11.500 putničkih vozila. Srbiju su napustila 72 autobusa, a 62 su ušla u zemlju.

Kada je reč o ostalim graničnim prelazima, gužve su od jutros i na Gradini, a nešto manje na Gostunu, Batrovcima i Preševu.