Izmenjen režim saobraćaja tokom rekonstrukcije Savskog trga, pogledajte kuda će ići javni prevoz

Od 11. januara do 30. marta biće promena u radu linija javnog prevoza zbog rekonstrukcije saobraćajnice na obodu Savskog trga (Ulica Karađorđeva, na delu od Nemanjine do Ulice Mihaila Bogićevića), saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi u ovoj fazi podrazumevaju potpuno zatvaranje Karađorđeve ulice na toj deonici, kao i samog terminusa "Savski trg", te će tramvaji saobraćati na sledeći način:

- tramvaji sa linija 7 i 9  će u oba smera saobraćati Nemanjinom i Savskom ulicom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom "Radnička", Mostom na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom;

- tramvaji sa linije 11 će u oba smera saobraćati Karađorđevom, Starim savskim mostom, Zemunskim putem, Ulicom Milentija Popovića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 78 i 83, u smeru ka Trgu Slavija, na delu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Zemunskog puta, koristiće sledeću trasu: Bulevar Mihajla Pupina - Brankov most - Brankova - Kraljice Natalije - Kneza Miloša - Nemanjina i dalje redovnom trasom. U povratku, na delu od raskrsnice Nemanjina - Balkanska, vozila sa linija 78 i 83 saobraćaće trasom: Nemanjina - Balkanska - Gavrila Principa - Pop Lukina - Brankova - Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 46 će, u smeru ka Savskom trgu, saobraćati ulicama Franša d'Eperea, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem, Balkanskom do stajališta "Nemanjina" koje će biti dolazno stajalište.

Vozila sa linija 51, 91, 92, 511, 551, 553 će, u smeru ka Savskom trgu, saobraćati Bulevarom vojvode Mišića, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem i Balkanskom ulicom do stajališta "Nemanjina".

Vozila sa linije 601 će, u smeru ka Savskom trgu, saobraćati trasom: Most Gazela - Savska - Drinska - Sarajevska - Hajduk Veljkov venac - Balkanska do stajališta "Nemanjina".

Do polaznog (redovnog) stajališta "Savski trg" vozila ovih linija kretaće se ulicama Balkanskom, Admirala Geprata, Kneza Miloša, Nemanjinom, Savskim trgom i Savskom ulicom.

Prigradske linije 

Vozila sa prigradskih linija, iz Obrenovca, Lazarevca, Sopota i Mladenovca će, u smeru ka BAS-u, saobraćati trasom: Savska - Nikolaja Kravcova (produžetak Višegradske ulice u Beogradu na vodi) - Bulevar Vudroa Vilsona, odakle je moguće desno skretanje ka BAS-u, pri čemu će, kao poslednje stajalište u Savskoj ulici, koristiti stajalište "Durmitorska".

U smeru ka periferiji, ova vozila će saobraćati trasom: BAS - Karađorđeva - Zemunski put - Bulevar Vudroa Vilsona - Nikolaja Kravcova - Savska i dalje redovnom trasom. Za ove linije se uspostavlja privremeno stajalište u Ulici Nikolaja Kravcova, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 30 metara ispred raskrsnice sa Savskom ulicom.

S obzirom na to da su tramvajske linije 7 i 9 izmeštene iz Ulice Milentija Popovića, kao dopuna nedostajućem kapacitetu na ovom potezu biće povećan broj tramvaja na liniji 11 koja će privremeno biti vraćena na staru trasu preko Starog savskog mosta.

Iz Sekretarijata za javni prevoz preporučuju putnicima koji su za vezu sa Ušćem i Ulicu Milentija Popovića koristili linije 7 i 9 na tramvajskim stajalištima na Savskom trgu, da kao alternativu koriste liniju 11 na tramvajskom stajalištu "Ekonomski fakultet" na ulazu u BAS.

Veza Savskog trga i blokova duž Ulice Jurija Gagarina ostaje u funkciji, uz napomenu da će tramvaji koristiti Most na Adi umesto Starog savskog mosta.

Za putnike koji su koristili linije 78 i 83 za vezu sa Savskim trgom i BAS-om, najbliže stajalište u smeru ka Novom Beogradu biće u Balkanskoj, kao i u Gavrila Principa u zoni Kameničke ulice, dok se za smer ka Slaviji može koristiti stajalište "Kneza Miloša" u Nemanjinoj ulici.

Druga mogućnost je presedanje sa ove dve linije na tramvajsku liniju 11 u zoni TC "Ušće" ili na stajalištima "Brankov most" u Brankovoj ulici.

broj komentara 0 pošalji komentar