Gužve na granicama zbog vikenda

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila čekaju oko dva sata na izlazu iz zemlje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj se polako pojačava i u smeru ka Hrvatskoj, pa su na graničnom prelazu Batrovci zadržavanja putničkih vozila oko jedan sat na izlazu iz Srbije. Na ostalim prelazima za sada nema dužih zadržavanja od 30 minuta, navadeno je u saopštenju.

Pojačan saobraćaj očekuje se na Koridoru 10. koji iz pravca Bugarske i Makedonije vodi ka Mađarskoj ili Hrvatskoj, ali i na putevima ka Crnogorskom primorju i turističkim mestima u našoj zemlji.

Pomoćnik komandira Policijske stanice GP Horgoš Draženko Tomić kaže za RTS da su juče bile velike gužve i da je preko tog prelaza prošlo oko 25.000 putnika.

Radi se punim kapacitetom, a vozačima se preporučuju alternativni prelazi Bački Breg, Bački Vinogradi, Đala, Bajmok, Horgoš Dva, rekao je Tomić i dodao da su saobraćajne gužve u ovom periodu očekivane jer se stanovnici zemalja EU vraćaju sa godišnjih odmora.

U zajedničkoj akciji policije i AMSS-a, postavljene su nove veb kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

Veb kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.

 

broj komentara 0 pošalji komentar