Čitaj mi!

"Lepota tajne" u galeriji "Singidunum"

U Galeriji "Singidunum" otvorena je izložba Tanje Babić "Lepota tajne". Svojom prvom izložbom predstavila se publici pokušavajući da sačuva fenomen slikanja figuracije koji je savladala tokom studiranja.

"Lepotu tajne" poverila je publici na prvoj samostalnoj izložbi. Tanja Babić tehnikom akril i ulje na platnu slikala je figure ženskog tela i pokazala lepotu.

Dodati elementi kao šoljica kafe, koja je simbol razgovora i tajni, crni balon kao neostvarena želja ili razočarenje, ptica kao sloboda i sreća posmatraču daju priliku da samostalno osmisli priču.

"Ja sam delove gradova ili apstraktne pozadine povezivala tako što sam posle slikanja pozadine naslikavala ljudske portrete. Razmišljala sam o tome kako da ih povežem i onda sam povezivala sa simbolikama. Kao plavo nebo, vrata kao znakove, simbole neke koji postoje", ističe Tanja Babić.

Ostaje dosledna figurativnom slikarstvu, predstavljajući uglavnom žensku figuru linearno ili realno. U nekoj od narednih izložbi predstaviće se jedinstvenom umetničkom tehnikom koja podseća na stare zanate.

"Za dalje planiram da otvorim izložbu portreta od pustovanja sa psećom dlakom. A sa figuracijom možda probam pustovanje vune, kao portret od vune", dodaje Babićeva.

Svoja dela Tanja Babić svrstava u narativno-figuralne i simboličko-alegorijske.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">