Nove epizode serije Ulica lipa

Poslednjom klapom na brodu "Sirona" u Beogradu, završeno je snimanje prvih šest epizoda drugog ciklusa serije "Ulica lipa" u režiji Miroslava Lekića

Urednik serije Miloš Radović rekao je da je u drugom ciklusu bilo planirano da se snimi 13 epizoda, ali da je zbog finansijskih problema odloženo snimanje preostalih sedam za sledeću godinu. Novi ciklus serije "Ulica lipa" RTS treba da počne da se prikazuje u prvoj polovini 2009. godine.

"Ova serija, čiji je prvi ciklus od 13 epizoda išao od marta do juna ove godine na Radio-televiziji Srbije, postala je prepoznatljiva po tome što govori o svakodnevnim banalnim problemima stanara jedne zgrade na bajkovit i ružičasti način", rekao je Radović.

Prema njegovim rečima, glumačka ekipa u novim epizodama ostaje ista, pored glavnih glumaca Radmile Živković i Josifa Tatića, tu su i Svetlana Bojković, Nataša Ninković, Anita Mančić, Predrag Ejdus, Ana Franić, Dragan Mićanović, Vojin Četković, Milorad Mandić Manda, Nenad Jezdić i drugi mladi glumci.

Novih šest epizoda snimano je takođe u zgradi u Kopitarevoj ulici u Beogradu, kao i u nekoliko novih kafića i na brodu "Sirona".

"U novom serijalu stanari zgrade se bore za svoja građanska prava, za 'Šesti parkić', što je aluzija na ono što se dešavalo u Beogradu za 'Peti parkić' koji je trebalo da ostane park za decu", rekao je Radović.

U novim epizodama prvi put će se pojaviti glumica Bojana Kovačević, koja će glumiti drugaricu frizerke (Anita Mančić). Uloge Četkovića i Ninkovićeve biće više prisutne u seriji zbog ljubavne veze, dok će se Mandić u ulozi isfrustriranog supruga u krizi srednjih godina 'opametiti' i vratiti ženi i starom životu.

"Mislim da je serija gledana baš zbog toga što gledaoci mogu da prepoznaju sebe, svoje komšije i prijatelje u likovima koje mi tumačimo", rekao je Mandić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 01. jul 2011, 00:06) - anonymous [neregistrovani]

ulica lipa

Odlicna serija!

(subota, 24. jan 2009, 15:41) - snjezana [neregistrovani]

Pohvale

Zelim da vam pohvalim seriju "ULICA LIPA"koju ocekujem sa nestrpljenjem da se krenu prikazivati nove epizode. Veliki pozdrav od vase vjerne gledateljke Snjezane iz Prijedora