Počeli "Dani Sarajeva" u Beogradu

Festival "Dani Sarajeva" otvoren je sinoć u beogradskom Domu sinidikata. Sarajevsku kulturno-umetničku scenu predstavila Jadranka Stojaković.

U Domu sindikata otvoren je festival "Dani Sarajeva", koji se u Beogradu održava peti put u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava.

Predstavljajući sarajevsku kulturnu i umetničku scenu i kroz debate, festival ima za cilj da podseti na opsadu Sarajeva za vreme ratadevedesetih godina.

Mali muzički performans u holu Doma sindikata označio je početak "Dana Sarajeva" i ukratko predstavio ideje festivala. U dvorani, kako se i očekivalo, publika je Jadranku Stojaković pozdravila burnim ovacijama.

Iako se oporavlja od povrede kada se na jednom nastupu saplela i pala, Jadranka nije želela da otkaže koncert, već je zamolila publiku za razumevanje.

Veče je proteklo uz Jadrankine poznate hitove, neke novije pesme i priču između njih.

Poznata jugoslovenska kantautorka provela je 23 godine u Japanu. POsle serije zemljotresa koje je tamo doživela, vratila se u Bosnu. Planira da se oporavi i da nastavi da se bavi muzikom.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 04. maj 2011, 11:48) - anonymous [neregistrovani]

Сарајево

Сарајево је у Југославији важило као место где се рађају Богови Југословенске и Балканске културе. Не заборавимо многе музичаре, песнике и сликаре који су оданде дошли. Данас Сарајево се познаје по зеленилу и Блиском Истоку. Али зеленило је не због природе већ зато што су и пешачке зоне фарбали у зелену боју.

Е моје Сарајево, некада величанствено а сада вам само пустиња фали

(sreda, 04. maj 2011, 08:32) - anonymous [neregistrovani]

malo..

Malo komentara, velika cenzura.

(ponedeljak, 02. maj 2011, 17:10) - Пера Перић [neregistrovani]

Здравко

Не постоје, као што не постоји ни Београдска улица у Сарајеву..

(ponedeljak, 02. maj 2011, 10:54) - zdravko [neregistrovani]

Moj Beograd

Da li postoje Beogradski dani u Sarajevu i kada se odrzavaju

(ponedeljak, 02. maj 2011, 10:47) - anonymous [neregistrovani]

Dani Sarajeva u Bg

Jadranka Stojakovic je diva i legenda jugo muzicke scene! Sarajka za primjer!