"Zoranov brk" Branimiru Brstini

Glumac Branimir Brstina prvi je dobitnik nagrade "Zoranov brk", koja se za najbolju glumačku bravuru dodeljuje svake večeri tokom pozorišne manifestacije "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru.

Branimir Brstina prvi je dobitnik nagrade "Zoranov brk", koja se za najbolju glumačku bravuru dodeljuje svake večeri tokom pozorišne manifestacije "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru.

Za uloge kapetana, biznismena, psihijatra i advokata u predstavi beogradskog Zvezdara teatra "Generalna proba samoubistva", po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, nagradu je sinoć, prve večeri festivala, dodelio stručni žiri u kome su Irfan Mensur, Biljana Vujović i Milivoje Mlađenović.

Festival "Dani Zorana Radmilovića", koji se 19. put održava u Zaječaru, rodnom gradu tog velikog srpskog glumca, otvoren je besedom Dušana Kovačevića, koji se sećao dana koje je u pozorištu Atelje 212 provodio sa Radmilovićem.

"Kada sam još kao student prve godine dolazio da u pozorištu gledam Zorana Radmilovića nisam ni slutio da će jednog dana moj diplomski rad biti 'Radovan III', u čijoj je predstavi briljirao Zoran, i da ću biti deo Ateljea", rekao je Kovačević.

U narednih sedam dana, publika će u Pozorištu Timočke krajine videti predstave "Žaba", Teatra 55 iz Sarajeva, "Cajkača" Akademije scenskih umjetnosti u Bijeljini, "Događaj u stanu br. 2" Šabačkog pozorišta po tekstu i u režiji Nikite Milivojevića, i Nušićevog "Pokojnika" Narodnog pozorišta iz Beograda.

Atelje 212 će se zaječarskoj publici predstaviti predstavom "Pazarni dan", a u saradnji sa Kulturnim centrom iz Pančeva izvešće predstavu "Čekaonica".

Poslednjeg dana festivala, 16. oktobra, Pozorište Timočke krajine "Zoran Radmilović" izvešće predstave "Sama u kući" i "Karolina Nojber".

Poslednje večeri, najuspešnijem glumcu biće dodeljena nagrada "Zoran Radmilović".

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. okt 2010, 21:13) - Violeta [neregistrovani]

Brstina

Zasluzeno!