"Radoje Domanović" Ljubivoju Ršumoviću

Književnik Ljubivoje Ršumović dobitnik je nagrade "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri. Za doprinos satiri u oblasti pozorišta, filma i televizije nagrađen je dramski umetnik i književnik Zoran Rankić.

Prestižnu nagradu "Radoje Domanović", koja se dodeljuje za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri, osvojio je književnik Ljubivoje Ršumović.

To prestižno priznanje koje se dodeljuje u više kategorija ustanovio je Fond "Radoje Domanović" u saradnji sa Udruženjem književnika Srbije.

Istoimena nagrada za doprinos satiri u oblasti pozorišta, filma i televizije dodeljena je dramskom umetniku i književniku Zoranu Rankiću.

Nagradu za najbolju satiričnu knjigu objavljenu 2010. godine ravnopravno su podelili Radivoje Rale Damjanović iz Smedereva za knjigu aforizama "Jahanje na tigru" i Veselin Mišnić Lari iz Beograda za knjigu aforizama "Uredno složeni jauci".

Laureati nagrade "Ekselencija satire" postali su slovenački književnik Žarko Petan i satiričar iz Crne Gore Veljko Rajković.

O dobitnicima priznanja je odlučivao žiri u sastavu: predsednik Srba Ignjatović, Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić.

Svečanost dodele nagrade "Radoje Domanović" biće održana u četvrtak, 22. decembra, od 13 časova, u Ministarstvu vera i dijaspore.

U istoj sali biće predstavljen i zbornik aforizama "Izvajane misli 4" u izdanju Centra za kulturu Aleksinac, koji su priredili Slavomir Vasić i Ivan Matejević. U zborniku se nalaze aforizmi više od 130 autora sa područja bivše Jugoslavije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 25. mar 2012, 10:55) - Katrarina [neregistrovani]

Šta je dobar čovek?

Volim ga mnogo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!